Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Γαύρος μαρινάτος της κ. Στεφανίας
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό γαύρο φρέσκο
- 7-8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
- 1 φλυντζανάκι ψιλοκομμένο μαιντανό
- ελαιόλαδο όσο χρεαστεί
- ξύδι >>
- αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρώ τα κεφάλια απο το γαύρο, τον καθαρίζω και βγάζω το κεντρικό ψαροκόκκαλο.
Τον πλένω καλά και τον στραγγίζω.
Σ΄ενα γυάλινο σκεύος στρώνω μια στρώση με γαύρους ανοιχτούς και σε κάθε στρώση βάζω λίγο σκόρδο, λίγη πιπεριά, λίγο μαιντανό, λίγο ξύδι, λίγο ξύδι, λίγο αλάτι.
Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο με τις υπόλοιπες στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μου.
Τέλος βάζω αρκετό ξύδι και λάδι και τον συντηρώ στο ψυγείο.
Μετά απο 4 -5 ημέρες είναι έτοιμος.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου