ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Μια χαμένη ταινία της Τζένης Καρέζη επιστρέφει στα σινεμά


To «Μια σφαίρα στην καρδιά», η μοναδική διεθνής ταινία της Τζένης Καρέζη ξαναβγαίνει στα σινεμά απο τις 10 Σεπτεμβρίου.

H αξέχαστη Τζένη Καρέζη επιστρέφει στα ελληνικά σινεμά με την πρώτη και μοναδική διεθνή ταινία της, «Μια σφαίρα στην καρδιά» («Une Balle Au Coeur»).

Η ταινία του Ζαν-Ντανιέλ Πολέ που γυρίστηκε τον Μάιο του 1965 στη Σκύρο, ήταν χαμένη, ωστόσο μια κόπια που βρέθηκε στη Γαλλία το 2018 οδήγησε στην αποκατάσταση και την επανέκδοσή της. 

Συγκεκριμένα, το φιλμ αποκαταστάθηκε ψηφιακά (2Κ) από το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου και είναι έτοιμη να βγει στις αίθουσες (για πρώτη φορά μετά το 1966) από την Carousel Films την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου σε περιορισμένη προβολή.

Στην ταινία (η οποία θεωρήθηκε μια εισπρακτική αποτυχία διεθνώς) η Τζένη Καρέζη πρωταγωνιστεί δίπλα στον Σάμι Φρέι και την Φρανσουάζ Αρντί, με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Η ιστορία ακολουθεί τον ξεπεσμένο αριστοκράτη Φραντσέσκο Μοντελέπρε (Σάμι Φρέι), ο οποίος συναντά τον μαφιόζο Ριτσάρντι (Βασίλης Διαμαντόπουλος) διεκδικώντας την περιουσία του που έχει υπεξαιρεθεί από τον γκάνγκστερ. 

Ο αρχιμαφιόζος απειλεί την ζωή του Μοντελέπρε κι ο τελευταίος διαφεύγει στην Ελλάδα όπου γνωρίζει μια τραγουδίστρια σε ένα καμπαρέ της Τρούμπας (Τζένη Καρέζη). 
Ο Ριτσάρντι δίνει εντολή δολοφονίας του Μοντελέπρε και η καταδίωξη ξεκινά.


Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι: Σπύρος Φωκάς, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Σωτήρης Μουστάκας, Βιβέτα Τσιούνη, Αρτέμης Μάτσας, Δημήτρης Μυράτ, Άννα Ραυτοπούλου, Γιώργος Μούτσιος, Χρήστος Νέγκας και οι: Νίκος Τσακιρίδης, Νίκος Φέρμας, Κώστας Φέρρης, Φάνης Χηνάς, Γιώργος Μαρίνος,  Ζανίνο.

Στις ελληνικές αίθουσες το φιλμ έκανε πρεμιέρα στις 19 Δεκεμβρίου 1966, 10 μήνες μετά τη γαλλική πρεμιέρα της, ενώ προβλήθηκε και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1967, αλλά δεν παίχτηκε ποτέ στην τηλεόραση.

ΒΙΝΤΕΟ.



ΠΗΓΗ. reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου