ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΦΙΑ 2020 - Σήμερα τα εκκαθαριστικά – Πώς και πότε θα πληρωθεί

 

Περίπου 6,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι αναμένεται να λάβουν από σήμερα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του τρέχοντος έτους. Τα εκκαθαριστικά θα αναρτηθούν στους λογαριασμούς τους στο TAXISnet.

Οι  φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν την πρώτη δόση η οποία λήγει κανονικά στις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου μαζί με την δεύτερη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσουν να αναρτώνται από τις 25 Σεπτεμβρίου, αργά το απόγευμα, προκειμένου μέχρι τότε να έχουν γίνει οι αναγκαίες αλλαγές στο σύστημα εκκαθάρισης του φόρου που οφείλονται στην πρόσφατη ρύθμιση, με την οποία απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι κάτοικοι 28 μικρών ακριτικών νησιών.

Επιπλέον, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, το υπουργείο Οικονομικών -όπως επίσης ανακοίνωσε- θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες είτε να καταβάλουν την πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου, όπως ήδη προβλέπεται, είτε να καταβάλουν τις δύο πρώτες μηνιαίες δόσεις (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, χωρίς καμία επιπλέον προσαύξηση.

 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ. eleftherostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου