ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Μετατροπή των δημόσιων συστημάτων Υγείας σε όλο τον κόσμο σε «μίας νόσου;



Τις συνέπειες από τη μετατροπή των δημόσιων συστημάτων Υγείας σε όλο τον κόσμο σε «μίας νόσου», εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, επιβεβαιώνει έρευνα του ΠΟΥ η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλη. 

Σύμφωνα με αυτήν, οι υπηρεσίες Υγείας έχουν υποβαθμιστεί στο 90% των κρατών του πλανήτη. 

Το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν δεχτεί τα προγράμματα εμβολιασμού, που έχουν υποχωρήσει κατά 70% παγκοσμίως, και η διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου, που έχουν υποχωρήσει κατά 55%. 

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; 

Οτι αρρώστιες που είχαν εξαφανιστεί με τους μαζικούς εμβολιασμούς υπάρχει κίνδυνος να βρουν χαραμάδα και να επανεμφανιστούν, απειλώντας τη δημόσια Υγεία. Σε ό,τι αφορά τους καρκίνους, είναι βέβαιο ότι ασθενείς που θα μπορούσαν να σωθούν με έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, καταδικάζονται τώρα σε θάνατο, τουλάχιστον ένα μεγάλο ποσοστό απ' αυτούς. 

Οι αιτίες είναι γνωστές. 

Τα ήδη επιβαρυμένα συστήματα Υγείας, με τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, «γονάτισαν» την περίοδο της πανδημίας, ρίχνοντας όλο το βάρος και τα μέσα στη διαχείρισή της, αφού κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πάρθηκε από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για την ενίσχυσή τους. 

Αντίθετα, την περίοδο αυτή έγιναν και νέα βήματα στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, όπως στην Ελλάδα, όπου η κυβέρνηση αναβάθμισε την πολιτική των ΣΔΙΤ.

Ο ένοχος για την κατάσταση που διαμορφώνεται στον τομέα της Υγείας, επομένως, έχει όνομα. 
Είναι η αντιλαϊκή πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως κόστος και την εκθέτει σε μεγάλους και πολλαπλούς κινδύνους, επειδή έχει ως προτεραιότητα την προστασία των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου