ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Τουρκική Ιατρική Ένωση - Πώς η Τουρκία “κρύβει” τον αληθινό αριθμό νεκρών του κορονοϊού




Το υπουργείο Υγείας δεν αναφέρει τους θανάτους που οφείλονται στον Covid-19, σύμφωνα με τους κώδικες WHO, επομένως δεν υπάρχει συνάρτηση μεταξύ του αριθμού των κρουσμάτων και των θανάτων, σύμφωνα με την Τουρκική Ιατρική Ένωση.

Η μέθοδος της Τουρκίας για την αναφορά θανάτων που προκαλούνται από κορονοϊό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του επίσημου αριθμού θανάτων, σύμφωνα με δήλωση της Τουρκικής Ιατρικής Ένωσης (TTB).

Το υπουργείο Υγείας δεν χρησιμοποιεί τους κώδικες που πρότεινε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) για να αναφέρει τους θανάτους, λέει η TTB.

Ένας από τους κωδικούς, ο U07.1, είναι για τους ασθενείς των οποίων οι δοκιμές αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR) ήταν θετικές και ο άλλος, ο U07.2, είναι για εκείνους που είχαν την ασθένεια αλλά πέθαναν χωρίς θετικό τεστ.

Οι γιατροί λένε ότι οι εικόνες υπολογιστικής τομογραφίας και τα κλινικά ευρήματα ορισμένων ασθενών δείχνουν ότι έχουν Covid-19, αν και τα τεστ για κορονοϊό βγαίνουν αρνητικά.

Η TTB αναφέρει ότι οι γιατροί αναφέρουν ως αιτίες θανάτου ασθενών χωρίς θετικό τεστ PCR, την “πνευμονία”, την “μολυσματική ασθένεια” ή τα “φυσικά αίτια”.
Το Ιατρικό Επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης δήλωσε επίσης χθες (8 Απριλίου) ότι ο επίσημος αριθμός θανάτων είναι “πολύ χαμηλότερος” από τους πραγματικούς αριθμούς λόγω της προσέγγισης του υπουργείου.

Η δήλωση της TTB επισημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει συνάρτηση μεταξύ του ημερήσιου αριθμού νέων κρουσμάτων και θανάτων και τα στοιχεία δεν ταιριάζουν με το πρότυπο που παρατηρείται σε άλλες χώρες. 

“Η σωστή προετοιμασία των εγγράφων είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ακριβών και αξιόπιστων πληροφοριών για επιδημιολογικές αναλύσεις και μελέτες δημόσιας υγείας”.

Σύμφωνα με το σύστημα καταγραφής θανάτου της Τουρκίας, ο κώδικας U07.2 είναι για τη “μόλυνση της γρίπης των πτηνών“, αναφέρει η δήλωση.

“Η μη χρήση αυτών των κωδικών, όπως συνιστώνται από διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΠΟΥ, αναγκάζει τον αριθμό των θανάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19 να αναφέρεται ως χαμηλότερος, δημιουργώντας έτσι τον κίνδυνο να μην είναι σε θέση να καθοριστεί με ακρίβεια την έκταση του προβλήματος και να μην λήφθούν επαρκώς δημόσια μέτρα υγείας.

“Καλούμε το υπουργείο Υγείας να χρησιμοποιήσει τους κώδικες Covid-19 που καθορίστηκαν από τον ΠΟΥ, να αναθεωρήσει τα αρχεία θανάτου με αυτή την προσέγγιση, από τον Φεβρουάριο. Είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε σε αυτή τη διαδικασία”, δηλώνει η ΤΤΒ.



ΠΗΓΗ. constantinoupoli.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου