Μαγειρίτσα με μαρούλι φρικασέ, συκωτάκια και ρύζι
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κλασική μαγειρίτσα με μαρούλι φρικασέ και συκωτάκια, πρώτη μας δουλειά είναι να πλύνουμε καλά τα εντεράκια, τη συκωταριά και τα πνευμόνια.
Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 10΄.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Με ένα ψαλίδι κουζίνας ψιλοκόβουμε τα εντόσθια σε πολύ μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζουμε.
Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 15΄.
Ρίχνουμε το μαρούλι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.
Μετά από 5΄ προσθέτουμε 1 κουταλιά από το ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε για 40΄.
Περίπου 20΄ πριν κατεβάσουμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι.
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού.
Δείτε εδώ όλα τα μυστικά μου για τέλειο αυγολέμονο.
Παίρνουμε ζωμό από το φαγητό και αραιώνουμε το αυγολέμονο.
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
Βράζουμε για 2΄-3΄ και σερβίρουμε τη σούπα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΠΗΓΗ. argiro.gr
ΥΛΙΚΑ
- 1 συκωταριά αρνίσια
- πνευμόνια και εντεράκια(προαιρετικά)
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 1 μαρούλι χοντροκομμένο
- 1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 φλ. ζωμό κρέατος
- 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
- 1/3 φλ. ρύζι γλασέ
Για το αυγολέμονο
- 3 αυγά
- χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κλασική μαγειρίτσα με μαρούλι φρικασέ και συκωτάκια, πρώτη μας δουλειά είναι να πλύνουμε καλά τα εντεράκια, τη συκωταριά και τα πνευμόνια.
Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 10΄.
Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Με ένα ψαλίδι κουζίνας ψιλοκόβουμε τα εντόσθια σε πολύ μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα τσιγαρίζουμε.
Ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 15΄.
Ρίχνουμε το μαρούλι και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε.
Μετά από 5΄ προσθέτουμε 1 κουταλιά από το ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και τον υπόλοιπο ζωμό και σιγοβράζουμε για 40΄.
Περίπου 20΄ πριν κατεβάσουμε τη σούπα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι.
Για το αυγολέμονο
Χτυπάμε τα ασπράδια.Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού.
Δείτε εδώ όλα τα μυστικά μου για τέλειο αυγολέμονο.
Παίρνουμε ζωμό από το φαγητό και αραιώνουμε το αυγολέμονο.
Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
Βράζουμε για 2΄-3΄ και σερβίρουμε τη σούπα με φρέσκο άνηθο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΠΗΓΗ. argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου