ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Πέτσας - Παρατείνονται έως 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα - Πρόθεση η κατάργηση του SMS για τις μετακινήσεις


Παρατείνονται έως τις 4 Μαΐου τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Την ερχόμενη εβδομάδα από τον πρωθυπουργό η ανακοίνωση του σχεδίου επιστροφής στην κανονικότητα.

Την παράταση κατά μία εβδομάδα, έως τις 4 Μαΐου, των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν έως τις 27 Απριλίου για τον περιορισμό εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Παράλληλα, επανέλαβε ότι το συνολικό σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα  θα ανακοινωθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αρθεί η υποχρέωση αποστολής SMS και έγγραφης βεβαίωσης για τη μετακίνηση των πολιτών, αλλά οι λεπτομέρειες του στρατηγικού σχεδίου θα γίνουν γνωστές από τον πρωθυπουργό. 

«Το sms και το έντυπο μετακίνησης είναι πρόθεσή μας να αφαιρεθούν από την καθημερινότητά μας όταν θα εφαρμοστεί η σταδιακή μετάβαση», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στο άνοιγμα το σχολείων, είπε ότι «πρέπει να δούμε τη σύσταση της αρμόδιας επιτροπής αν θα αφορά σταδιακό άνοιγμα και αν θα υπάρχει ιεράρχηση στο άνοιγμα της οικονομίας».

«Η επιτυχία του σχεδίου μας μέχρι σήμερα απεικονίζεται στα διαγράμματα των κρουσμάτων και θυμάτων σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ με αντίστοιχο πληθυσμό. Αυτή η εικόνα είναι για μας θυμίζει γιατί πήραμε αυτά τα μέτρα», τόνισε ο κ. Πέτσας και υπογράμμισε πως «σύντομα αρχίζει η μετάβαση σε μία νέα κανονικότητα και στόχος όπως είπε είναι να πάρουμε τις ζωές πίσω». «Επιστρέφοντας στην κανονικότητα θα διατηρήσουμε συνήθειες, όπως το πλύσιμο χεριών η αποφυγή επαφών κλπ», πρόσθεσε.

Για τη χρήση μασκών, ο κ. Πέτσας παρέπεμψε στη χθεσινή τοποθέτηση του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα. «Αναμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Είναι από τα μέτρα ατομικής προστασίας που θα χρειαστεί να συμμορφωθούμε και να συνηθίσουμε, αναμένουμε τις οδηγίες των ειδικών», υπογράμμισε.

 ΒΙΝΤΕΟ.



ΠΗΓΗ. newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου