Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά κολοκύθια πράσινα, τριμμένα
- 2 φλιτζ. τσαγιού φέτα τριμμένη
- 2 φλιτζ. τσαγιού κασέρι τριμμένο
- 4 αυγά χτυπημένα
- 1 + 1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα
- 1 + 1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 + 1/2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε το γάλα και το αλεύρι και τ΄αναμειγνύουμε πολύ καλά με το χέρι μας, ώστε να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
Πιέζουμε με τα χέρια μας τα τριμμένα κολοκύθια, ώστε να στραγγίσουν καλά απ΄όλη τους την υγρασία και τα ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα.
Προσθέτουμε όλα τα τυριά και ανακατεύουμε το μείγμα πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα, έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο ταψί και πασπαλίζουμε με άφθονο σιμιγδάλι.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε επίσης την επιφάνειά του με λίγο σιμιγδάλι. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, για 50 με 60 λεπτά περίπου.
Κόβουμε και σερβίρουμε την πίτα όταν κρυώσει εντελώς.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. tetradiosyntagon
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου