ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Μαζί με το επίδομα αδείας το δώρου Πάσχα


Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε και επίσημα πως το δώρο του Πάσχα  μπορούν οι εργοδότες να το καταβάλουν αργότερα.

Από χθες το πρωί λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό, άνοιξε μία συζήτηση σχετικά με την καταβολή του δώρου για το Πάσχα τόσο με τον χρόνο καταβολής του, όσο και το μέγεθός του.

Σε αυτή την κουβέντα λοιπόν έβαλε τέλος ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στην συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε το πρωί της Παρασκευής, όπου ουσιαστικά επιβεβαίωσε το σενάριο που είχε αρχίσει να κυκλοφορεί από το απόγευμα της Πέμπτης.

Το δώρο Πάσχα λοιπόν που αντιστοιχεί σε μισό μισθό και ήταν υποχρεωτικό να δοθεί μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη από τους εργοδότες, φέτος λόγω της κατάστασης υπάρχει η δυνατότητα το δώρο να δοθεί αργότερα. 

Το πότε δεν το ανακοίνωσε, αλλά το έκανε γνωστό λίγο αργότερα ο Γιάννης Βρούτσης, λέγοντας οτι πάει για καλοκαίρι μαζί με το επίδομα αδείας.

Παράλληλα γνωστοποίησε πως εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες που απολαμβάνουν την έκταση ενίσχυση θα έχουν την δυνατότητα αναστολή δόσεων έως και τρεις μήνες.

Ξεκαθάρισε πως το επίδομα των 800 ευρώ θα τον πάρουν όλοι οι εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν «χτυπηθεί» από την κρίση.



ΠΗΓΗ. gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου