ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Ιδια και χειρότερα......


Σύμφωνα με καταγγελίες των υγειονομικών, πάνω από 300 είναι αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, γιατροί, νοσηλευτές και άλλο προσωπικό, που βρίσκονται σε καραντίνα, είτε ως ασθενείς είτε ως ύποπτα κρούσματα του κορονοϊού. 

Πρόκειται για εργαζόμενους που εκτέθηκαν στο ιό εξαιτίας της έλλειψης μέτρων και μέσων προστασίας στα νοσοκομεία, όπου τα προβλήματα και τα κενά παραμένουν μεγάλα, παρά τις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης. 

Το αίτημα για ουσιαστικά μέσα προστασίας των υγειονομικών, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, γίνεται ακόμα πιο επείγον όσο μεγαλώνει ο αριθμός των κρουσμάτων στον πληθυσμό, άρα και η δική τους έκθεση και ο κίνδυνος να μολυνθούν. 

Επιβεβαιώνεται όμως και κάτι ακόμα: 
                                      Πόσο «σταγόνα στον ωκεανό» είναι οι έκτακτες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών που ανακοινώνει η κυβέρνηση για τη διαχείριση του κορονοϊού, σε ένα σύστημα Υγείας ξεδοντιασμένο από προσωπικό, το οποίο και πριν από την επιδημία λειτουργούσε στο όριο. 

Με την εξέλιξη της επιδημίας και τη σημερινή κατάσταση στα νοσοκομεία, είναι βέβαιο ότι ακόμα περισσότεροι υγειονομικοί θα νοσήσουν ή θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα ως ύποπτα κρούσματα. 

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν οι 2.000 προσλήψεις γίνουν στην ώρα τους, το επόμενο διάστημα το σύστημα θα είναι μια απ' τα ίδια και χειρότερα, σε συνδυασμό με την αύξηση των αναγκών για παροχή νοσηλείας και την αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των υγειονομικών, όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να βουλώσει τρύπες, υποχρεώνοντάς τους να επιστρέφουν από την καραντίνα σε 7 και όχι σε 14 μέρες. 

Αλλη πραγματική λύση δεν υπάρχει: Μαζικές προσλήψεις μόνιμων τώρα στην Υγεία, μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζόμενων, χρηματοδότηση στο ύψος των πραγματικών αναγκών.



ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου