Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ
- 2 φλιτζάνια μαρμελάδα πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
- 150 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
- 50 γρ. τριμμένα φουντούκια
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 200 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους
- ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κρόκους αυγού
- 1 βανίλια σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι και ανακατέψτε με τα τριμμένα αμύγδαλα, φουντούκια, ζάχαρη, ξύσμα λεμονιού, βανίλια, μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε το βούτυρο και τρίψτε το με τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει ψίχουλα.
Ρίξτε τους κρόκους και ελάχιστο κρύο νερό, ανακατέψτε και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μία βελούδινη ζύμη.
Τυλίξτε την ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε την να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
Βγάλτε την από το ψυγείο, αφήστε την να συνέλθει για 5-6 λεπτά, πάρτε τα ¾ της ποσότητας και ανοίξτε την με τον πλάστη στην διάμετρο της φόρμας για τάρτες(24 εκ)
Απλώστε την σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες και καλύψτε το εσωτερικό της τάρτας με την μαρμελάδα πορτοκάλι.
Πλάστε την υπόλοιπη ζύμη σε κορδόνια και βάλτε τα χιαστί στην επιφάνεια της τάρτας.
Ψήστε στους 180 ° C για 40 - 50 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει ελαφρά, πασπαλίστε με την άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Για τη συνοδευτική σάλτσα καραμέλας με πορτοκάλι
Βάλτε στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι ζάχαρη και ½ φλιτζάνι νερό και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να γίνουν παχύρευστο σιρόπι.
Ρίξτε ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και βράστε την σάλτσα μέχρι να πήξει.
Ρίξτε την ψίχα από 2 πορτοκάλια, κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε την σάλτσα να κρυώσει.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. testkitchen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου