Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Παραδοσιακή Μαγειρίτσα
ΥΛΙΚΑ
- 1 ολόκληρη αρνίσια συκωταριά γύρω 1,5 κιλό
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 300 γρ. τρυφερά φύλλα από αντίδια
- ½ κιλό τρυφερά φύλλα μαρουλιού
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 αβγά
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τη συκωταριά και βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό να βράσει.
Τη ζεματάμε για 10 λεπτά μέσα στο νερό.
Τη βγάζουμε, την καθαρίζουμε καλά από τα περιττά λίπη και το λαρύγγι και τη ψιλοκόβουμε.
Χοντροκόβουμε τα αντίδια και τα φύλλα μαρουλιού.
Τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα πιέζοντάς τα για να χωρέσουν,
σκεπάζουμε, τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 5-6 λεπτά, ξεσκεπάζουμε και
ανακατεύουμε καλά.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ.newsbeast.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου