ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Αρνάκι ψητό με κρεμμυδάκια και πατάτες


                      Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

             Αρνάκι ψητό με κρεμμυδάκια και πατάτες







ΥΛΙΚΑ
  • 1 μπούτι αρνίσιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 φλιτζανιού μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
  • 2+2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κοκκάρια ή κρεμμύδια μικρά καθαρισμένα
  • 1 κιλό πατάτες μικρές ακαθάριστες
  • 2 καρότα καθαρισμένα χοντροκομμένα
  • 1/4 φλιτζανιού κρασί κόκκινο
  • 1½ φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνουμε καλά το σκόρδο και λίγο αλάτι σε γουδί από το προηγούμενο βράδυ. Mεταφέρουμε σε μπολ την πάστα του σκόρδου, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ξίδι, το μέλι, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού, το κόκκινο κρασί, τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά. 

Αλατοπίπερώνουμε και αλείφουμε καλά το αρνί με το μείγμα αυτό. 
Tο βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί όλη τη νύχτα. 
Kρατάμε όση από τη μαρινάδα μάς περισσέψει. 

Tην επόμενη μέρα, βγάζουμε το αρνί από το ψυγείο και αλείφουμε ξανά με όση μαρινάδα μάς είχε περισσέψει. 
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. 

Bράζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα για 8 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που το νερό θα αρχίσει να βράζει. 
Bγάζουμε τις πατάτες και τις μεταφέρουμε σε μεγάλο ταψί. 
Ζεματάμε τα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά.  
Tα μεταφέρουμε επίσης στο ταψί. 

Προσθέτουμε τα καρότα και τις 2 κουταλιές λάδι, 1 φλιτζάνι λευκό κρασί και ½ φλιτζάνι νερό, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά. 
Tοποθετούμε το κρέας πάνω στα λαχανικά και ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά. Xαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 160°C. και ψήνουμε μέχρι να γίνει το κρέας. 
Bγάζουμε μόνο το κρέας από το ταψί ρίχνουμε ½ φλιτζάνι κρασί, τον ζωμό και 1 κουταλιά αλεύρι. 

Aνακατεύουμε καλά, ξύνοντας καλά με σπάτουλα τη βάση του ταψιού και τοποθετούμε ξανά το ταψί στον φούρνο για 15 λεπτά. Σερβίρουμε μαζί με το κρέας.


                                                                                                              ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 



ΠΗΓΗ. thetravelbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου