ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Ανοικτά τα καταστήματα αύριο Κυριακή με εκπτώσεις – Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι

ΣΑΒΒΑΤΟ 16-7-2016


Ανοικτά θα είναι αύριο Κυριακή 17 Ιουλίου, τα καταστήματα, εν μέσω θερινών εκπτώσεων

Την ίδια ώρα, οι εμποροϋπάλληλοι θα απεργούν ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.



 
Το προτεινόμενο ωράριο για τα εμπορικά καταστήματα που θα ανοίξουν, είναι από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα ή έως τις 20:00, για τα πολυκαταστήματα 

Ήδη, από τις 11 Ιουλίου έχουν αρχίσει οι θερινές εκπτώσεις.
 
Η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας συμβουλεύει τους καταναλωτές, με αφορμή την περίοδο των εκπτώσεων:
  • Να αγοράζουν με βάση τις οικονομικές δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες του νοικοκυριού
  • Να κάνουν σύγκριση τιμών και ποιότητας, δηλαδή διερεύνηση της αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι τα είδη που έχει «τσεκάρει» ο καταναλωτής πριν από την έναρξη των εκπτώσεων θα πρέπει να υπάρχουν στις βιτρίνες και στα ράφια των καταστημάτων κατά την διάρκεια των εκπτώσεων και όπως ορίζει ο νόμος πρέπει στα ταμπελάκια να υπάρχει η αρχική τιμή πριν την έκπτωση και αυτή μετά την έκπτωση.
  • Να καταρτίζουν λίστα με τα είδη που θέλει να αγοράσει, δηλαδή στην από πριν έρευνα τιμών, ώστε να διαπιστώσουν εάν από την πρώτη ημέρα των εκπτώσεων οι αρχικές τιμές είναι ίδιες με αυτές πριν από τις εκπτώσεις.
  • Να αγοράζουν χωρίς χρονική πίεση, γιατί κερδισμένος καταναλωτής θα είναι αυτός που η αγοραστική του συμπεριφορά θα είναι ορθολογιστική.
  • Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν για 45 μέρες, συνεπώς δεν «βιαζόμαστε». Απεναντίας, χρειάζεται μεγάλη προσοχή πριν επιλέξει τα απαραίτητα είδη για το νοικοκυριό του !
  • Να αποφεύγουν τα καταστήματα και πολυκαταστήματα εκείνα που διαφημίζουν μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων σε ένα ή ελάχιστα είδη τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα είδη των καταστημάτων αυτών είναι φθηνότερα σε σχέση με αντίστοιχα είδη άλλων καταστημάτων.
  • Να ενημερώνονται από τους εμπόρους για το εάν μπορούν να πραγματοποιούν αλλαγές ειδών που αγοράζουν κατά τη διάρκειατων εκπτώσεων.
  • Να ζητάνε απόδειξη, γιατί αφενός αποδεικνύεται η αγορά σε περίπτωση ελαττωματικού είδους και αφετέρου αποτρέπεται η φοροδιαφυγή.
  • Να ζητάνε πλήρη και επακριβή ενημέρωση όταν αγοράζουν είδη με δόσεις.
  • Nα καταγγέλλουν στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή [τηλ. 1520] όταν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, των περιπτώσεων αυτών, που κάποιοι θα προσπαθήσουν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές με πλασματικές εκπτώσεις.
Απεργία εξήγγειλαν οι υπάλληλοι των καταστημάτων 

Την ίδια στιγμή πάντως, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων προκήρυξε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του Εμπορίου την Κυριακή 17 Ιουλίου.

«Όσο η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μην τηρεί τις δεσμεύσεις της για κατάργηση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων τόσο οι εργαζόμενοι και τα σωματεία στο Εμπόριο θα επιμένουν να κινητοποιούνται, να αντιστέκονται και να απεργούν. Όσο οι καταστροφικές πολιτικές του Μνημονίου πολλαπλασιάζουν τα λουκέτα, εκτοξεύουν την ανεργία, κάνουν τους εργαζόμενους «λάστιχο» με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα, τόσο οι εργαζόμενοι δεν θα σκύβουν το κεφάλι.
Kαλούμε τα Σωματεία μας, τους εργαζόμενους, τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες και τους καταναλωτές να συμμετάσχουν στην απεργία» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.



ΠΗΓΗ. newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου