ΣΑΒΒΑΤΟ 16-7-2016
Η συγκεκριμένη συνταγή καταργεί έναν βασικό
νόμο της χημείας! Ότι το λάδι με το νερό δεν ενώνονται ποτέ!Έχοντας ως
φυσικούς σταθεροποιητές, τον κρόκο και την μουστάρδα, τα 2 αυτά υλικά
γίνονται ένα, δίνοντάς μας την τέλεια υφή στην σπιτική μας
μαγιονέζα!!!!!!
ΒΙΝΤΕΟ.
ΠΗΓΗ. akispetretzikis.com
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κρόκο, το ξύδι, τον χυμό από ένα λεμόνι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα.
- Καθώς ανακατεύουμε, ρίχνουμε πολύ σιγά (σαν κορδόνι) το ελαιόλαδο κι έπειτα το ηλιέλαιο. (Το λάδι μπορεί να έχει μια συνεχή ροή σαν λεπτή γραμμή πάχους 2-3 περίπου χιλιοστών).
- Αν η μαγιονέζα μας είναι σφιχτή, προσθέτουμε νερό για να την αραιώσουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε σε ένα μπολ ή αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι στο ψυγείο.
ΒΙΝΤΕΟ.
ΠΗΓΗ. akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου