ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - ΠΑΕΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ

                                               
                           Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
                             ΠΑΕΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ




ΥΛΙΚΑ

400 γρ. γαρίδες
300 γρ. μύδια
300 γρ. καλαμάρι
300 γρ. πεσκανδρίτσα (ουρές)
400 γρ. ρύζι νυχάκι
½ φλ. ντομάτα κονκασέ 
1 κρεμμύδι
2 πιπεριές πράσινες
1 πιπεριά κόκκινη
5 σκελ. σκόρδο
100 γρ. αρακά
2 λάιμ
1 ζωμό λαχανικών Knorr
1 φύλλο δάφνης
κρόκο Κοζάνης
ελαιόλαδο Άλτις
αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες και βράζουμε τα κελύφη και τα κεφάλια σε νερό και ρίχνουμε και έναν ζωμό λαχανικών. 
Κρατάμε 3-4 γαρίδες για τη διακόσμηση του πιάτου. 
Αυτός είναι ο ζωμός με τον οποίο θα μαγειρέψουμε την παέγια. 
Βάζουμε τα μύδια σε κατσαρολάκι με καπάκι για να αχνιστούν και να ανοίξουν (όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε). 
Προσθέτουμε το ζουμάκι τους στον ζωμό γαρίδας. 
Τον σουρώνουμε από τα κελύφη και τον διατηρούμε ζεστό.
Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι σε ελαιόλαδο τις πιπεριές σε καρεδάκια, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες και μόλις μαραθούν προσθέτουμε την πεσκανδρίτσα σε φέτες, το καλαμάρι σε ροδέλες και το ρύζι. 
Όταν αχνιστούν προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, λίγο από τον ζωμό, τη δάφνη, τις γαρίδες και τον αρακά.  
Προσθέτουμε το ζωμό σταδιακά ανακατεύοντας μέχρι να βράσει το ρύζι. 
Προς το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τις γαρίδες με το κεφάλι, τον χυμό λάιμ και μερικές φέτες με τη φλούδα και τα μύδια. 
Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το μαγείρεμα, χτυπάμε στο γουδί τον μαϊντανό με το υπόλοιπο σκόρδο και τον κρόκο Κοζάνης και μοιράζουμε την πάστα πάνω από το φαγητό.
Σερβίρουμε ολόκληρη την κατσαρόλα στο τραπέζι.


                                                                                                               
                                                                                                           ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ




ΠΗΓΗ. chefonair
 Από τον Βασίλη Ακρίβο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου