ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Εκθέσεις και πολλά δρώμενα σήμερα κι αύριο στη Θεσσαλονίκη

ΣΑΒΒΑΤΟ 18-10-2014


 Ένα μωσαϊκό εκδηλώσεων, εκθέσεων, αγώνων και δράσεων θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο  στο χώρο της Έκθεσης: 29η Kosmima, 14η PHARMA point, Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας Νέων Ανδρών, 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος, έκθεση του CERN και Εργοστάσιο-Μουσείο Σοκολάτας.

 
«Το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης μετεξελίσσεται σε έναν ζωντανό πνεύμονα για την καθημερινή ζωή της πόλης. Αυτός ήταν ο στόχος μας από την πρώτη στιγμή» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των δράσεων του Σαββατοκύριακου. 

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης τόνισε πως προτεραιότητα της ΔΕΘ-Helexpo ήταν η εικόνα της Έκθεσης να είναι φωτεινή και γιορτινή και όχι μια σκοτεινή «μαύρη τρύπα» στον χάρτη της Θεσσαλονίκης. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την εξωστρέφεια της Έκθεσης το Εργοστάσιο-Μουσείο Σοκολάτας, που μετράει μέχρι στιγμής 100.000 επισκέπτες και έχει κλεισμένα ραντεβού για την ξενάγηση 50.000 μαθητών από όλη τη χώρα.

- Για 14η συνεχή χρονιά το φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση PHARMA point. Η διήμερη εκδήλωση αποτελεί σημείο αναφοράς για τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, ενσωματώνοντας ένα κορυφαίο συνέδριο, έκθεση με 64 εταιρείες και αποτελώντας «μαγνήτη» για χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη τη χώρα. Η διοργάνωση συγκέντρωσε πέρυσι 7.000 επισκέπτες.


- Παράλληλα, στην 29η Kosmima (18-20 Οκτωβρίου) καταγράφεται αύξηση εκθετών κατά 17,5% (από 90 σε 98) και εκθεσιακής επιφάνειας κατά 24% (από 1.447 σε 1.800). 


Οι άμεσοι ξένοι εκθέτες προέρχονται από την Ισπανία και τη Γερμανία, ενώ έμμεσα εκπροσωπούνται και οίκοι από Μ. Βρετανία, Αυστρία, Γερμανία, Ελβετία, ΗΠΑ και Χονγκ-Κονγκ. 
Η έκθεση έχει προσκαλέσει και 24 ξένους εμπορικούς επισκέπτες από Τσεχία, Κύπρο, Ιορδανία, Λίβανο, Τυνησία, Τουρκία, Ρωσία, Βουλγαρία και Ουγγαρία. 

Η Kosmima πλαισιώνεται από τον 25ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος με θέμα «Συμβολίζοντας τη Μοναδικότητα».



ΠΗΓΗ. seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου