ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Νήσος Οξυά - Επένδυση 300 εκατ. από τον Εμίρη του Κατάρ για «art island» παγκόσμιας ακτινοβολίας


ΚΥΡΙΑΚΗ 1-9-2013

Επένδυση 300 εκατ. από τον Εμίρη του Κατάρ στην Οξυά για «art island» παγκόσμιας ακτινοβολίαςΜια μεγάλη ανατροπή στο σχέδιο αξιοποίησης του νησιού Οξυά στις Εχινάδες νήσους, το οποίο αγόρασε πρόσφατα ο παραιτηθείς εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Τάνι, παρουσιάζει αποκλειστικά το «Εθνος της Κυριακής». Κάτι ανάλογο με αυτό που θέλει να δημιουργήσει ο εμίρης στην Οξυά υπάρχει μόνο στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στο νησί Ναοσίμα (Naoshima), το οποίο έχει ονομαστεί «Ο ιαπωνικός ναός της σύγχρονης τέχνης».
Μέχρι σήμερα οι φήμες έλεγαν ότι ο σεΐχης αγόρασε ένα νησί 4.200 στρεμμάτων αντί περίπου 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να χτίσει εκεί ένα εξοχικό παλάτι. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετική και η επένδυση που σχεδιάζεται για την Οξυά μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για όλη την Ελλάδα και να στρέψει τους προβολείς ανά τον πλανήτη στη χώρα μας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», το πανέμορφο, αλλά άγονο αυτό νησί του Ιονίου ο Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ-Τάνι σχεδιάζει να το μετατρέψει σε ένα παγκοσμίου εμβέλειας «art island». Δηλαδή σε ένα νησί τέχνης, πολιτισμού και φιλοξενίας το οποίο θα είναι σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο.
H επένδυση θα είναι της τάξης των 300 εκατ. ευρώ και με πλήρη σεβασμό στο περιβάλλον θα κατασκευαστούν βιοκλιματικά κτίρια που θα είναι μουσείο, αίθουσες εκδηλώσεων, εκθετήρια, αμφιθέατρο αλλά και χώροι φιλοξενίας για διάσημους καλλιτέχνες που θα έρχονται στο νησί.
Το σχέδιο είναι εντυπωσιακό και μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για ολόκληρη την Ελλάδα και να βοηθήσει στην αύξηση του τουρισμού καθώς πολλοί θα θέλουν να επισκεφτούν το μοναδικό αυτό νησί τέχνης.
Ολο το έργο έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο «aa ASSOCIATES του γνωστού αρχιτέκτονα Στέλιου Αγιοστρατίτη». Μια ομάδα πήγε πρόσφατα στην Οξυά για τις πρώτες μελέτες ενώ στην περιοχή τον Ιούλιο βρέθηκε και ο ίδιος ο εμίρης του Κατάρ.

ΠΗΓΗ. ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου