ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Δεν πάνε μαζί.....

 

 

«Οι εταιρείες που παράγουν ρεύμα, το κάνουν κυρίως με φυσικό αέριο. 

Άρα αυτές οι εταιρείες αγοράζουν φυσικό αέριο εξαιρετικά ακριβότερα. 

Άρα η ρήτρα αναπροσαρμογής έρχεται να τις προστατέψει από μία πιθανή χρεοκοπία από την τεράστια αλλαγή στο φυσικό αέριο. 

Αν κλείσουν οι παραγωγοί ρεύματος, δεν έχουμε ρεύμα!». Με αυτά τα λόγια, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε «λιανά» στον λαό ότι πληρώνει από την τσέπη του την προστασία της κερδοφορίας των ομίλων της Ενέργειας.

Δεν μας είπε όμως: Ποιος έκανε το ακριβό και εισαγόμενο φυσικό αέριο «μεταβατικό καύσιμο» στην ηλεκτροπαραγωγή, αποσύροντας μάλιστα κακήν κακώς τον λιγνίτη από το ενεργειακό μείγμα και πριμοδοτώντας τις επίσης πανάκριβες ΑΠΕ; Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ. 

Τη σφραγίδα της δικής τους πολιτικής, που «πατάει» στις κατευθύνσεις της ΕΕ για την Ενέργεια, έχουν τα φουσκωμένα τιμολόγια, όπως και της συμφωνίας τους στην πολεμική εμπλοκή της χώρας. 

Ας αφήσει λοιπόν ο υπουργός τούς εκβιασμούς και τις απειλές στον λαό που δεν έχει να πληρώσει. Ας αφήσει όμως και την κοροϊδία, ότι η «ρήτρα αναπροσαρμογής» θεσπίστηκε για να βλέπουν οι καταναλωτές μείωση στους λογαριασμούς από το φθηνότερο ρεύμα των ΑΠΕ, ως «αντικίνητρο» δηλαδή για τη χρήση πιο «βρώμικης» Ενέργειας! 

Τα ίδια έλεγαν και για τον λιγνίτη, που τον φόρτωσαν με ένα σωρό χαράτσια, με αποτέλεσμα, κάθε φορά που αυξάνεται η συμμετοχή του στο ενεργειακό μείγμα για να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες, οι τιμές του ρεύματος να πετάνε στα ύψη. 

Οπως και να το κλωθογυρίσει ο υπουργός, η πραγματικότητα δεν αλλάζει: Κέρδη και λαϊκές ανάγκες δεν πάνε μαζί. Και το παράδειγμα με το ρεύμα - εμπόρευμα είναι αποκαλυπτικό.

 

ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου