ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Στα όρια της εξαθλίωσης οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό

 


Στα όρια τους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό, οι οποίοι τονίζουν πως χρειάζονται άμεση οικονομική ενίσχυση. Για αυτό και ζητούν να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας εποχιακών εργαζομένων στο επισιτισμό - τουρισμό.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό (Π.Ο.Ε.Ε.Τ) με επιστολή της, για άλλη μια φορά επισημαίνει ότι έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης χιλιάδες εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό.


Από την μια, οι  εποχικά εργαζόμενοι στον Τουρισμό, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν το ταμείο ανεργίας, αυτό έληξε τον Ιανουάριο με συνέπεια σήμερα και μέχρι τον Ιούνιο να καλούνται, χωρίς εισόδημα, να ανταπεξέλθουν σε μια σειρά από  προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις και από την άλλη, οι εποχικά εργαζόμενοι στην εστίαση είναι σε ακόμη δυσμενέστερη θέση καθώς δεν έχουν λάβει ούτε επίδομα ανεργίας για φέτος.


Την ίδια ώρα, το κύμα της ακρίβειας και μια σειρά από ανατιμήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά μαστίζουν την χώρα και πλήττουν ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες, όπως οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό-τουρισμό.
Ταυτόχρονα, τα τμήματα μετεκπαίδευσης, σύμφωνα με τις Κυβερνητικές ανακοινώσεις θα ξεκινήσουν 21 Μαρτίου και θα τελειώσουν Ιούνιο, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια αυτόν τον μήνα τα προγράμματα μετεκπαίδευσης ολοκληρώνονταν.

Το θέμα αυτό μάλιστα έφτασε και στη Βουλή. Συγκεκριμένα με ερώτηση που κατέθεσε προς τα Υπουργεία Εργασίας και Τουρισμού, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, επισημαίνει το πρόβλημα αυτό και ζητά, μεταξύ άλλων, την έκτακτη οικονομική στήριξη τους αλλά και να επεκταθεί το επίδομα ανεργίας τους. 
 

«Επειδή, όπως προκύπτει από τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό βρίσκονται σε δυσμενή θέση αλλά και σε μεγάλη ανασφάλεια και 
επειδή η Πολιτεία οφείλει να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και να ενεργήσει, ώστε να μη μείνει απροστάτευτος κανένας εργαζόμενος στον κλάδο του τουρισμού και επισιτισμού,
επειδή η ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση για το επίδομα ανεργίας εποχιακών που έγινε το 2013 για να μην μείνουν χωρίς επίδομα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και οι εποχικοί εργαζόμενοι του επισιτισμού χρήζει βελτίωσης σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα.


Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:


1.Προτίθεστε να καταβάλλεται έκτακτη οικονομική στήριξη στους εργαζόμενους του κλάδου επισιτισμού-τουρισμού, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ενόψει μάλιστα των εορτών του Πάσχα;
2.Προτίθεστε να αυξήσετε τους τρεις (3) μήνες επιδότησης ανεργίας σε τέσσερις (4);
3.Τι άλλα πρόσθετα μέτρα και πρωτοβουλίες προτίθεστε να λάβετε, για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό - τουρισμό, λαμβάνοντας υπόψη την καθυστέρηση των τμημάτων μετεκπαίδευσης αλλά και την επικρατούσα κατάσταση στην αγορά εργασίας και την εξαθλίωση των εν λόγω εργαζομένων;», αναφέρει στην Ερώτηση του χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου.

 

ΠΗΓΗ. newshub.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου