ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Γεωργαντάς - Πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όσους νόσησαν με κορονοϊό

 


Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα δοθεί και σε όσους νόσησαν με κορονοϊό σύμφωνα με τον Γιώργο Γεωργαντά. Από πότε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Όσοι έχουν νοσήσει με κορονοϊό δεν μπορούν να κάνουν αμέσως εμβόλιο, καθώς πρέπει να περάσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σε αυτούς, σύμφωνα με υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά, θα δοθεί το ενιαίο πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως δίνεται και σε όσους κάνουν το εμβόλιο. Προς χρήση θα είναι περίπου στα μέσα Ιουνίου.

Ο κ. Γεωργαντάς μίλησε σήμερα στον ΑΝΤ1 και επανέλαβε ότι ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων θα γίνουν σε 48 ώρες.

Ο υφυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι στις ηλικιακές ομάδες 30-44 θα δοθεί η δυνατότητα από το τέλος Μαΐου να συμμετέχουν σε όλα τα εμβόλια, όμως σημείωσε ότι πρώτα θα ξεκινήσει η ηλικιακή ομάδα των 40-44 ετών.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, 1.600.000 άνθρωποι ανίχνευσαν την περασμένη Κυριακή αν έχουν ή όχι τον ιό, λέγοντας πως είναι «ο μεγαλύτερος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος από την αρχή της πανδημίας» στη χώρα.

Για τις περιπτώσεις με τα ψευδή αποτελέσματα στα self test μαθητών, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι υπάρχει «1% η πιθανότητα ψευδούς αποτελέσματος», ωστόσο σημείωσε ότι «η βεβαίωση του αποτελέσματος μπορεί να γίνει δωρεάν σε δημόσια δομή».

Ο κ. Γεωργαντάς πρόσθεσε ακόμα ότι «θα ομαλοποιηθεί πλήρως όλη η διαδικασία της παράδοσης των self test» και σημείωσε ότι «τις Κυριακές τα φαρμακεία που εφημερεύουν είναι πολύ λίγα και γι' αυτό τα self test δίνονταν μέχρι το Σάββατο».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι τα είναι διασφαλισμένα τα εμβόλια της δεύτερης δόσης με το AstraZeneca.

 

ΠΗΓΗ. ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου