Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΩΡΑΪΤΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ
- 2 κιλά χοιρινό μπούτι σε κύβους
- 1/4 κούπας λάδι
- 2-3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- αλάτι - πιπέρι
- 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
- 1 κούπα ντομάτες πολτοποιημένες
- 1/2 κιλό κολοκυθάκια σε στρογγυλές φέτες
- 1 κούπα τριμμένη φέτα
- 1 κιλό πατάτες σε στρογγυλές φέτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το λάδι να ζεσταθεί, ρίξτε και σωτάρετε τα κομμάτια του κρέατος. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίστε το σωτάρισμα, ώσπου να μαραθούν.
Πασπαλίστε το κρέας με το αλεύρι και προσθέστε το κρασί, τις ντομάτες, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και αφήστε το φαγητό να βράσει, 30' περίπου ή ώσπου να μισομαλακώσει το κρέας.
Στο μεταξύ, στρώστε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σ' ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίστε τα με την τριμμένη φέτα.
Τοποθετήστε το κρέας επάνω από τα λαχανικά, περιχύστε με τη σάλτσα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε το φαγητό στους 180°C, 1 ώρα και 30' περίπου.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου