ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

SMS στο 13033 - Ανατροπή στα μηνύματα - Μπαίνει όριο στις μετακινήσεις των πολιτών

 

 Από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, η χώρα έχει τεθεί επισήμως σε καθεστώς καθολικού lockdown. Έτσι, έχει τεθεί σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας με τους πολίτες να στέλνουν SMS στο 13033, προκειμένου να μετακινηθούν.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μίλησε σήμερα στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο περιορισμού μηνυμάτων στο 13033.

Μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης αποκάλυψε ότι το 13033 αν το σύστημα δει πολλές μετακινήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, θα κόβει μετακινήσεις. Βέβαια, ακόμα και έτσι αν κάποιος θέλει να βγει ξανά, μπορεί να το κάνει αν έχει δεύτερο ή τρίτο αριθμό τηλεφώνου ή με έγγραφη βεβαίωση.

Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση υπάρχει και η ατομική ευθύνη, καθώς ο στόχος είναι να περιοριστούν οι μετακινήσεις στο ελάχιστο.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι μετακινήσεις γίνονται για συγκεκριμένους σκοπούς, όλες οι άλλες μετακινήσεις είναι σε περιορισμό. Ο καθένας έχει την ευθύνη του, δεν θέλουμε να δούμε εικόνες από άλλες χώρες, είναι προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, η κυβέρνηση και οι πολίτες μαζί», τόνισε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Επιπλέον, ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης υπογράμμισε ότι σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, είναι η πρώτη εργάσιμη ημέρα του δεύτερου lockdown και οι αρχές είναι ελαστικές προς τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, αν δεν έχουν εξασφαλίσει τα σωστά χαρτιά για την μετακίνηση στην εργασία τους.

Για σήμερα, λοιπόν, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης δεν επιβάλλονται πρόστιμα σε περίπτωση μετακίνησης εργαζομένου χωρίς βεβαίωση εργοδότη. Όμως, οι εργοδοσίες είναι υποχρεωμένες να εκδώσουν τις σχετικές βεβαιώσεις ισχύος 15 ημερών και ο εργαζόμενος να τις φέρει σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή.

 

ΠΗΓΗ. neolaia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου