ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Κορωνοϊός – Στην κόψη του ξυραφιού - Γενική απαγόρευση ανακοινώνει ο Μητσοτάκης αύριο, παρουσία Τσιόδρα

 

 Οι ΜΕΘ γεμίζουν, τα κρούσματα αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό και η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπίσει τη διασπορά του κορωνοϊού.

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η χώρα καθώς η διασπορά του κορωνοϊού, συνεχίζεται με εκρηκτικούς ρυθμούς. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αύριο στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, κάτι που είναι και ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί.

Ανακοινώνει γενική απαγόρευση ο κ. Μητσοτάκης

Οι ΜΕΘ γεμίζουν, τα κρούσματα αυξάνονται με εκθετικό ρυθμό και η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπίσει τη διασπορά του κορωνοϊού.

Σε κάθε περίπτωση δύο είναι τα σενάρια που συζητιούνται αυτή τη στιγμή:

1.      Lockdown στα πρότυπα Θεσσαλονίκης – Σερρών στην Αττική και τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές.

2.      Οριζόντιο lockdown σε όλη τη χώρα, καθώς ανεβαίνουν τα κρούσματα και αυξάνεται διαρκώς η πίεση στο ΕΣΥ, αφού κάθε ημέρα αυξάνονται οι διασωληνωμένοι. 

Επίσης εκτιμάται πως είναι δύσκολο να ελεγχθούν οι μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια. Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται ένα lockdown στα πρότυπα της Άνοιξης.

Στο χειρότερο σενάριο τα Λύκεια θα κλείσουν, όπως έγινε σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει αύριο στις 12 ο πρωθυπουργός, έδωσε κυβερνητική πηγή με την οποία συνομίλησε το Newpost.

Απαντώντας σε ερώτηση για το λόγο που θα προχωρήσει σε νέες ανακοινώσεις ο πρωθυπουργός, εξήγησε πως «τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων που χτυπάει συναγερμό ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας».

Σε ερώτηση εάν τα μέτρα θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα, απάντησε πως θα γίνει «ό,τι χρειάζεται» και συνέχισε: «Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το κύμα να έρχεται».

Απαντώντας σε ερώτηση για το περιεχόμενο των μέτρων, παρέπεμψε στις αυριανές ανακοινώσεις.

Είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Επρόκειτο για την τακτική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί. Ωστόσο λόγω του χαιρετισμού του πρωθυπουργού στην εκδήλωση για την επένδυση της Volkswagen στην Αστυπάλαια, αυτή μετατέθηκε για αργότερα σήμερα.

Τι είπε ο Πέτσας

«Στην Αττική βλέπουμε επίσης μια αύξηση κρουσμάτων, η οποία δεν είναι εκθετική, όπως ήταν στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες» είπε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open, ενώ, ερωτηθείς εάν το Λεκανοπέδιο βρίσκεται κοντά σε lockdown, απάντησε «όχι». «Αυτό που πρέπει να δούμε, είναι πώς θα αποδώσουν τα μέτρα.

Οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα, για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Εάν χρειαστεί, ένα από τα μέτρα που θα πάρουμε να είναι η απαγόρευση διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε, αν οι ειδικοί μας το εισηγηθούν» είπε χαρακτηριστικά.

«Τα μέτρα που έχουμε πάρει και από την προηγούμενη βδομάδα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και τα μέτρα του τοπικού lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες παίρνονται ακριβώς για να μπορέσουμε τον Νοέμβριο να τιθασεύουμε το δεύτερο μεγάλο κύμα του κορωνοϊού, ώστε να είναι πιο αισιόδοξος ο Δεκέμβριος, δεδομένου ότι θέλουμε να κινηθεί και η αγορά, προκειμένου να μην έχουμε μία καθίζηση οικονομική» είπε μεταξύ άλλων, για να καταλήξει: «Αυτή είναι η μάχη που θα δώσουμε την επόμενη εβδομάδα».

 

ΠΗΓΗ. newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου