Γιουβαρλάκια αβγολέμονο του Άκη Πετρετζίκη
ΥΛΙΚΑ
Για τα γιουβαρλάκια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
- 150 γρ. ρύζι γλασέ
- 1/4 ματσάκι άνηθο
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 15 γρ. αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 1/2 λίτρο νερό
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
Για το αβγολέμονο
- 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
- 1 κ.γ. κοφτό κορν φλάουρ
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 1 κ.σ. άνηθο
Για το σερβίρισμα
- φέτα
- ψωμί
- ελαιόλαδο
- ρίγανη
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα γιουβαρλάκια
Βάζουμε στο μπλεντεράκι το κρεμμύδι, το σκόρδο και 2 κ.σ. νερό. Χτυπάμε πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε πετσέτα και πιέζουμε καλά ώστε να φύγει όλη η υγρασία.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κιμά, το ρύζι, τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε 18-20 κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το νερό, τις φλούδες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, τον ζωμό λαχανικών και καλύπτουμε με το καπάκι. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30-40.
Για το αβγολέμονο
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, το κορν φλάουρ, τον χυμό από 2 λεμόνια, τον άνηθο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Βάζουμε πολύ αργά στο μπολ, 2-3 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό που βράσαμε τα γιουβαρλάκια ανακατεύοντας συνέχεια.
Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε απαλά για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Σερβίρουμε με φέτα, ψωμί, ελαιόλαδο, ρίγανη και πιπέρι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. akispetretzikis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου