ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Ομίλος ΟΤΕ - Με τρομοκρατία, αυταρχισμό και συλλήψεις απαντά η εργοδοσία στην απεργία εργαζόμενων


Τρομοκρατία, αυταρχισμό και τις συλλήψεις επιστρατεύει η εργοδοσία του Ομίλου ΟΤΕ ενάντια στην απεργία των εργαζομένων. Με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που επιστρατεύτηκαν (δυνάμεις των ΜΑΤ και άλλοι) το απόγευμα, συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης πέντε συνδικαλιστές – απεργοί  που συμμετείχαν στη σημερινή απεργιακή περιφρούρηση στο κεντρικό κατάστημα του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη, επί της Καρόλου Ντίλ.

Σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών, οι συλλήψεις έγιναν μετά από μήνυση που υπέβαλλε το μεσημέρι ο περιφερειακός διευθυντής Θεσσαλονίκης του ΟΤΕ. 

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα η διοίκηση του ΟΤΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται κατά των απεργών και κάνει γνωστό ότι προχωρά μηνύσεις «κατά παντός υπευθύνου» «για να αντιμετωπίσει το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων από μερίδα συνδικαλιστών και της παρεμπόδισης εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους».

Για τη διαδικασία των συλλήψεων επιστρατεύτηκαν άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι παρατάχθηκαν στην είσοδο του κτιρίου του ΟΤΕ και ανδρών της Αστυνομίας. Οι πέντε συνδικαλιστές εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ έχουν μεταφερθεί στο Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν συνδικαλιστές από τον αξιωματικό υπηρεσίας, με εντολή εισαγγελέα, θα αφεθούν ελεύθεροι.

Στο πλευρό των πέντε συλληφθέντων στο ΑΤ Λευκού Πύργου, παραβρίσκεται ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ – ΟΤΕ, ο οποίος σε δήλωσή του καταδικάζει τις συλλήψεις των απεργών – συνδικαλιστών και εργαζομένων του ΟΤΕ, καταγγέλλοντας τις ευθύνες κυβέρνησης – εργοδοσίας που επιχειρούν, και αφού προηγουμένως έπεσε στο κενό η τρομοκράτηση των εργαζομένων και η επιχείρηση «κοινωνικού αυτοματισμού» σε βάρος τους για τον απεργιακό τους αγώνα, ακολούθως επιστράτευσε το δρόμο της καταστολής στο πλαίσιο του «δόγματος νόμος και τάξη». 

Είναι γελασμένοι, δεν θα τους περάσει, κατέληξε ο Λ. Στολτίδης.

«Τη διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ που προχώρησε σε μηνύσεις και συλλήψεις στελεχών των σωματείων του οργανισμού, για να σταματήσει τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων», καταγγέλλει με έκτακτη ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καθώς και η ΕΣΚ ΟΤΕ.
ΠΑΜΕ: Καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΤΕ που προχώρησε σε μηνύσεις και συλλήψεις στελεχών των σωματείων του Οργανισμού

«Τη διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ που προχώρησε σε μηνύσεις και συλλήψεις στελεχών των σωματείων του οργανισμού, για να σταματήσει τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων», καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Στην ανακοίνωσή του συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Οι σημερινές 5 συλλήψεις στελεχών των σωματείων ΠΕΤ ΟΤΕ και ΠΑΣΕ ΟΤΕ, δείχνουν με ποιο τρόπο έχει αποφασίσει η εργοδοσία να περάσει όλα τα αντεργατικά της σχέδια, έχοντας κυριολεκτικά ξεσαλώσει από την πολιτική της κυβέρνησης που χτυπά την απεργία, την οργάνωση των εργαζομένων, τις διαδηλώσεις.

Αφού χρησιμοποίησε χωρίς αποτέλεσμα ένα πρωτοφανές όργιο μεθοδεύσεων μέσα από πλειάδα ΜΜΕ με σκοπό να κατασυκοφαντηθεί ο απεργιακός αγώνας, πιέσεις, απεργοσπασία, απειλές και τρομοκρατία από διευθυντικά στελέχη, αφού προχώρησε σε 6 απολύσεις παραμονή πρωτοχρονιάς, κατά τη διάρκεια της απεργίας, τώρα αξιοποιεί και συλλήψεις συνδικαλιστών.

Όσο άθλιες κι αν είναι αυτές οι πρακτικές, άλλο τόσο μάταιες θα αποδειχτούν κάτω από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων του ομίλου, που χρειάζεται με μεγαλύτερη ενότητα και αποφασιστικότητα να κλιμακώσουν το δίκαιο αγώνα τους.

Τα τεράστια κέρδη του ΟΤΕ βγήκαν μέσα από άθλιους μισθούς και εργολαβικούς εργαζόμενους. Να γιατί στην άθλια ανακοίνωση της διοίκησης του ομίλου τολμούν και γράφουν ότι οι αξιώσεις των εργαζομένων γυρίζουν τον ΟΤΕ 20 χρόνια πίσω. 

Γιατί θέλουν να μην υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις που να καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους, γιατί θέλουν να επεκτείνουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, γιατί θέλουν μισθούς που να εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.

Καλούμε τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους να γίνουν ασπίδα προστασίας των εργαζομένων στον όμιλο ΟΤΕ, γιατί ο αγώνας που δίνουν για υπογραφή συλλογικής σύμβασης αφορά όλη την εργατική τάξη.

Η αλληλεγγύη στην απεργία τους είναι η καλύτερη απάντηση απέναντι σε κάθε προσπάθεια να περάσει η καταστολή, η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.

Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ

Να ανακληθούν τώρα οι απολύσεις

Υπογραφή τώρα συλλογικής σύμβασης για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου».



ΠΗΓΗ. atexnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου