Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ κ.Στεφανία
ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΑΦΡΑΤΗ
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
- 400 γρ φέτα τριμμένη
- 200 γρ κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
- 4 αβγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 μπουκάλι σόδα σουρωτή
- 150 γρ λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Tρίβουμε τα τυριά στον χονδρό τρίφτη.
Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα λαδωμένα.
Πάνω στο τέταρτο φύλλο απλώνουμε μια στρώση απο το μίγμα των τυριών.
Επαναλαμβάνουμε με 1 φύλλο και πάλι τυριά , άλλο 1 φύλλο και πάλι τυριά μέχρι να τελειώσει το μίγμα των τυριών.
Απο πάνω απλώνουμε 3 φύλλα και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Χτυπάμε τα αβγά ,προσθέτουμε το γάλα, την σόδα και περιχύνουμε το υλικό πάνω απο την πίτα.
Αφήνουμε να ποτίσει καλά για 20 λεπτά και βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180° c για 45 λεπτά.
Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 4 φύλλα λαδωμένα.
Πάνω στο τέταρτο φύλλο απλώνουμε μια στρώση απο το μίγμα των τυριών.
Επαναλαμβάνουμε με 1 φύλλο και πάλι τυριά , άλλο 1 φύλλο και πάλι τυριά μέχρι να τελειώσει το μίγμα των τυριών.
Απο πάνω απλώνουμε 3 φύλλα και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.
Χτυπάμε τα αβγά ,προσθέτουμε το γάλα, την σόδα και περιχύνουμε το υλικό πάνω απο την πίτα.
Αφήνουμε να ποτίσει καλά για 20 λεπτά και βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180° c για 45 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου