ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

«Για όλες τις βασίλισσες» - Το μήνυμα μίας blogger από την Αυστραλία που αποθεώθηκε από τις μαμάδες

ΣΑΒΒΑΤΟ 23-1-2016


 
Η Constance Hall, blogger από την Αυστραλία, είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών.
Διατηρεί δικό της blog (thenotsosecretlifeofus.wordpress.com) και πολύ συχνά ανεβάζει κείμενα που αγγίζουν, αν κρίνουμε από την ανταπόκριση που έχουν, πολλές νέες μαμάδες.



Η Hall, που είναι μόλις 32 ετών με ροκ εμφάνιση, στα κείμενά της αναφέρεται σε πράγματα και καταστάσεις που απασχολούν όλες τις μαμάδες.

 'Οπως  στο κείμενο που ανάρτησε στις 17 Ιανουαρίου στο οποίο προσπαθεί να κάνει τις μαμάδες να πάψουν να νοιώθουν ενοχές για τα ...πάντα. 

Για την έλλειψη χρόνου, για το σώμα τους, για το φαγητό, για τις μικρές απολαύσεις. Και επειδή η Hall γράφει βιωματικά, τα κείμενά της γνωρίζουν μεγάλη απήχηση.

Στο κείμενο λοιπόν που ανήρτησε στο facebook αλλά και στο blog της, αναφέρει:

«Εσύ, η γυναίκα που πηγαίνεις στο πάρκο και κοιτάζεις το κινητό σου αντί να κοιτάζεις συνέχεια τα παιδιά σου, σε χαιρετώ. 

Γιατί δεν σενοιάζει τι λένε όσοι πιστεύουν ότι θα έπρεπε να είσαι υπό πίεση 24 ώρες το 24ωρο. Γιατί αδιαφορείς για το τι σκέπτεται η ομάδα των «γυναικών-χωροφυλάκων».



 


Εσύ, η γυναίκα που άφησες τη στοίβα με τα άπλυτα πιάτα και τα ρούχα για να βγεις να πιείς ένα καφέ με τις φίλες σου, σε χαιρετώ. Γιατί το να είσαι καλή μητέρα, καλή σύζυγος και καλός άνθρωπος δεν σημαίνει ότι πρέπει να περάσεις μια αιωνιότητα να καθαρίζεις το σπίτι.

Εσύ, η γυναίκα που παίρνεις καμιά φορά αντικαταθλιπτικά, σε χαιρετώ. Μην συγχέεις την κατάθλιψη με την εγκατάλειψη. 


Για μένα είσαι η βασίλισσα της δράσης. Δύναμη σημαίνει να ζητάς και βοήθεια. 
Είσαι τόσο δυνατή. Πολλές γυναίκες περνούν αυτή τη φάση, απλώς δεν το λένε.

Εσύ, η γυναίκα που δεν έχασες όλα τα κιλά της εγκυμοσύνης, σε χαιρετώ. 


Η καινούρια δουλειά θα σου πάρει 24 ώρες την ημέρα, δεν θα πληρώνεται και θα τελειώσει σε 20 χρόνια, αξίζει λοιπόν να φας ένα γλυκό. 

Φάε το γλυκό σου, φάε το γα@@νο γλυκό σου και αδιαφόρησε για ό,τι λένε. Μετά τη γέννα το σώμα σου δεν άνοιξε ξαφνικά στα δημόσια σχόλια».

 Το κείμενο της απέσπασε πάνω από 276.000 likes και κοινοποιήθηκε 132.000 φορές. Τα σχόλια στην πλειοψηφία τους ήταν εγκωμιαστικά, ενώ πολλές γυναίκες ταυτίστηκαν πλήρως με τα όσα γράφει η νεαρή μαμά ενώ άλλες βρήκαν την ευκαιρία να δημοσιοποιήσουν τη δική τους ιστορία.



ΠΗΓΗ. mothersblog.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου