ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ενημέρωση από το Σωματείο των Μηχανοδηγών ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-8-2014



 Με αφορμή το εξώδικο που έστειλε το σωματείο μας, με ημερομηνία 18/8/2014 και θέμα την συνεργασία με συνταξιούχους τεχνίτες και την υποστήριξη τους στην κυκλοφορία συγκεκριμένων αμαξοστοιχιών, πραγματοποιήθηκε εχθές έκτακτη συνάντηση -μετά από κάλεσμα του υπουργείου- με τον γενικό γραμματέα κ.Σταθόπουλο. 





Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από την Π.Ε.Π.Ε, ο πρόεδρος και ο γραμματέας. Τονίστηκε ξανά και κατηγορηματικά από το σωματείο ότι δεν είναι αποδεκτό το αίτημα της υποστήριξης επί των αμαξοστοιχιών με συνταξιούχους που έχουν απομακρυνθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Έγινε αναλυτική συζήτηση για να βρεθούν λύσεις στη βάση του προβλήματος, δηλαδή στην αγορά ανταλλακτικών, την πρόσληψη αλλά και την εκπαίδευση προσωπικού. 

Επισημάνθηκε ότι οι μηχανοδηγοί έχουν την απαιτούμενη τεχνική κατάρτιση. Μάλιστα, θα αποσταλεί σύντομα και σχετική επιστολή που θα υπογραμμίζει ότι το προσωπικό έλξης έχει την κατάλληλη εμπειρία και την υπηρεσιακή στελέχωση που απαιτούνται ώστε να αντεπεξέλθει στα οποία προβλήματα προκύπτουν επί των αμαξοστοιχιών. 

Το υπουργείο από τη μεριά του έδειξε πώς τα παραπάνω έγιναν πλήρως κατανοητά. 
Στο τραπέζι μπήκε επιπλέον, το σημαντικό θέμα της έλλειψης προσωπικού, οι εσωτερικές μετατάξεις (αίτημα που ήδη ικανοποιήθηκε), οι επιστροφή των μεταταχθέντων μηχανοδηγών και κυρίως οι πρόσληψη νέου προσωπικού. 

Από την πλευρά του, το υπουργείο είπε ότι κατανοεί το θέμα λόγω των δυσλειτουργιών που προκαλούνται στην πραγματοποίηση του έργου της εταιρείας. 
Ο γενικός γραμματέας είπε σχετικά ότι γίνονται ενέργειες -σε συνεργασία με το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης- για την πραγματοποίηση 150 προσλήψεων στον κλάδο της έλξης. 

Επιπλέον, να θυμίσουμε ότι η Π.Ε.Π.Ε έχει ζητήσει συνάντηση επί όλων των θεμάτων σε επίπεδο υπουργού.


ΠΗΓΗ. ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου