Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ - Τσαμπασίρια


                   Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

                                    Τσαμπασίρια





ΥΛΙΚΑ
  • 12 μελιντζάνες φλάσκες
  • 500 γραμμ καρύδι
  • 350 γραμμάρια φρυγανιά χοντροκοπανισμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
  • 2 κουτάλια της σούπας πιπέρι κόκκινο
  • λάδι
  • γαρυφαλλάκια (5 ξυλίκια)
  • αλάτι χοντρό για το ξεπίκρισμα της μελιντζάνας
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 δοντάκια σκόρδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τις μελιντζάνες σε χοντρές φέτες, τις αλατίζουμε κι τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Παίρνουμε της μισές και τις απλώνουμε δίλπα δίπλα,  με λίγο λαδάκι και αφήνουμε να ψηθούν γυρίζοντας  μια φορά αφού πάρουν χρώμα. 

Τις βγάζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε στο τηγανάκι όπου έχετε μαράνει το κρεμμύδι με το σκόρδο και τον πελτέ .
Τις υπόλοιπες τις τηγανίζουμε με αλευράκι σε τηγάνι χωρίς να καούν.
Βάζετε σε μια λεκάνη την φρυγανιά ,το καρύδι το πιπέρι ,τα γαρύφαλλα και τα ανακατευετε καλά. 

Ρίχνετε μέσα το μίγμα με τα κρεμμυδάκια και τις μελιτζάνες.

Στρώνετε σε φόρμα τις μελιντζάνες που έχετε τηγανίσει να καλύψουν όλη την φόρμα αλλά και να εξέχουν απο αυτήν. 
Αδειάζεται στην φόρμα το μίγμα απο την λεκάνη εναλλάξ 2 φορές ή όσο έχετε υλικό, γυρίζετε και της φέτες που εξέχουν και σκεπάζετε εντελώς το μίγμα και το ψήνετε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα .

Μόλις κρυώσει λίγο το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και το σερβίρετε με φέτα και ντοματοσαλάτα.


                                                                                                                              ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ