ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως - Οι διευθύνσεις των 22 σούπερ μάρκετ που εκποιούνται απο το Ομιλο Σκλαβενίτη

ΔΕΥΤΕΡΑ 24-4-2017





Η εξαγορά της Μαρινόπουλος από την Σκλαβενίτης δημιούργησε τον μεγαλύτερο όμιλο σούπερ μάρκετ στην χώρα. 



Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε στα μέσα Ιανουαρίου το πράσινο φως για την εξαγορά όμως με ένα αστερίσκο. 

Ότι ο όμιλος θα έπρεπε να εκποιήσει 22 καταστήματα του σε περιοχές της Αττικής και της Κρήτης όπου κατέχει δεσπόζουσα θέση. 

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκαν μεταξύ άλλων ποια είναι τα καταστήματα αυτά που μέσα σε διάστημα 6 μηνών θα πρέπει να "βγάζει στο σφυρί" η Σκλαβενίτης. 

Πρόκειται για καταστήματα τόσο της Μαρινόπουλος (σ.σ. ανεξαρτήτως εάν εμφανίζονται κάτω από τις εταιρείες Ξυνός, Πειραϊκόν ή Express M που ανήκαν στον όμιλο Μαρινόπουλο), όσο και της Σκλαβενίτης αλλά και της Χαλκιαδάκης στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα καταστήματα:


Όπως αναφέρεται στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως θα υπάρξει μία πρώτη περίοδος εκποίησης όπου ο Όμιλος Σκλαβενίτη δεσμεύεται στην εύρεση αγοραστή και στη σύναψη τελικής δεσμευτικής συμφωνίας αγοραπωλησίας εντός έξι μηνών με ημερομηνία έναρξης την κοινοποίηση του διατακτικού της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Εάν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στο τέλος της πρώτης περιόδου εκποίησης θα πρέπει η Σκλαβενίτης να διορίσει ανεξάρτητο εντολοδόχο εκποίησης εγκεκριμένο από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ο οποίος θα πρέπει να πουλήσει τα εκποιούμενα καταστήματα σε διάστημα τριών μηνών από το τέλος της πρώτης περιόδου. 


ΠΗΓΗ. news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου