ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ανάμεσα στα κορυφαία παγκοσμίως πέντε ελληνικά Πανεπιστήμια


ΠΕΜΠΤΗ 9-5-2013

Στην κορυφή μεταξύ των καλύτερων Πανεπιστημίων παγκοσμίως κατατάσσονται πέντε ελληνικά Πανεπιστήμια για συγκεκριμένες σχολές σύμφωνα με τα στοιχεία της QS (QS World University Rankings by Subject 2013).
Πρόκειται για το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Ειδικά για το Μετσόβιο Πολυτεχνείο από την έκθεση προκύπτει ότι διαθέτει μια από τις κορυφαίες σχολές Πολιτικών Μηχανικών στον κόσμο καθώς βρέθηκε στην 25η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αναδεικνύονται επίσης σε τουλάχιστον μία από τις ειδικότητες που διαθέτουν ενώ και το Αριστοτέλειο βρίσκεται ανάμεσα στα κορυφαία 200 σε 10 ειδικότητες.
Για τους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS 2013 αξιολογήθηκαν 2.858 πανεπιστήμια και κατατάχθηκαν 678 στο σύνολο.
Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα TopUniversities.com, όπου παρουσιάζονται τα στοιχεία που αφορούν τα 200 κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο για 30 κλάδους, μεταξύ των οποίων η Οικονομία, τα Μαθηματικά, η Φυσική, το Δίκαιο και η Ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου