ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Νέες παρεμβάσεις στον νόμο - έκτρωμα που ψήφισε πέρσι ενάντια στις απεργίες.........

 

 

Νέες παρεμβάσεις στον νόμο - έκτρωμα που ψήφισε πέρσι ενάντια στις απεργίες, προκειμένου να τις βγάζει παράνομες με ακόμα πιο συνοπτικές διαδικασίες, προανήγγειλε η κυβέρνηση, παίρνοντας την «πάσα» από τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, που ούρλιαζαν τις προηγούμενες μέρες ενάντια στην απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Βεβαίως, καμιά σκασίλα δεν έχει η κυβέρνηση για την «ταλαιπωρία» των επιβατών, αφού δικό της «έργο» είναι η άθλια κατάσταση στα Μέσα Μεταφοράς και στους μποτιλιαρισμένους δρόμους. 

Αυτό που τη «στοιχειώνει» είναι οι εργατικές κινητοποιήσεις, ειδικά μπροστά στα πιο δύσκολα που έρχονται για τον λαό το επόμενο διάστημα. Αλλωστε, η ένταση του αυταρχισμού δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία ούτε «νεοφιλελεύθερη εμμονή», όπως θέλει να την παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Για παράδειγμα, στη Φινλανδία η σοσιαλδημοκρατική - «προοδευτική» κυβέρνηση ψήφισε πρόσφατα έναν απεργοκτόνο νόμο, ενώ αντίστοιχες διατάξεις που ενισχύονται υπάρχουν στη νομοθεσία όλων των κρατών - μελών. 

Σε μια περίοδο, λοιπόν, που σε όλη την Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο δυναμώνουν η δυσαρέσκεια και οι κινητοποιήσεις, που οι εργαζόμενοι διεκδικούν και νέες δυνάμεις μπαίνουν στον αγώνα, κυβερνήσεις, αστικά - κρατικά επιτελεία και κόμματα δίνουν τον δικό τους προληπτικό και κατασταλτικό «αγώνα» για να κάμψουν τις λαϊκές αντιδράσεις. 

Τελικά, αν κάποιος «ταλαιπωρείται» από τις εργατικές διεκδικήσεις είναι μόνο το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό. Κι αυτή η «ταλαιπωρία» μόνο ελπίδα μπορεί να φέρει για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, που με την οργάνωση, την αλληλεγγύη, τη συλλογική πάλη μπορούν να την κάνουν ...ανυπόφορη για τους δυνάστες τους.

 

ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου