ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση «κλείδωσε» τους ανεμβολίαστους - Τι ισχύει από Δευτέρα σε λιανεμπόριο, ψυχαγωγία, γυμναστήρια και γήπεδα

 


Μπλόκο στους ανεμβολίαστους, σε γυμναστήρια, θέατρα, σινεμά. Μόνο με μάσκες και rapid test θα κυκλοφορούν.

Νέα μέτρα για την αναχαίτηση του τέταρτου κύματος του κορωνοϊού, το οποίο σαρώνει τη χώρα μας, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του διαγγέλματός του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Aυτή, η νέα δέσμη των μέτρων, θα έχει στόχο τους ανεμβολίαστους.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το σχέδιο που θα προχωρήσουμε το επόμενο δίμηνο, για να έχουμε φέτος καλύτερα Χριστούγεννα από πέρυσι.

  

Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες».

Ουσιαστικά, πλέον δεν θα ισχύει η επίδειξη αρνητικού τεστ για τη είσοδο σε κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα σινεμά, θέατρα, μουσεία και γυμναστήρια.

Όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός: «Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. «Δεν υπάρχουν «κορόιδα» και «έξυπνοι» σε μία εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις».

«Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Εκκλησίες

Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία.
κυλιόμενο ωράριο στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο.

Σε ποιους χώρους μπαίνουν με μάσκες και Rapid Test - Μέτρα σε πίνακα 

Αναλυτικά, όσα αλλάζουν στη ζωή μας από Δευτέρα επεξηγεί ο πίνακας, που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, λίγα λεπτά μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πανδημία.

Συγκεκριμένα, με μάσκα, αλλά χωρίς έλεγχο covid pass (δηλαδή εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι) θα μπορούμε να μπαίνουμε σε αγορές τροφίμων (σ.σ σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνους, λαϊκές, ζαχαροπλαστεία και άλλα), φαρμακεία και ΜΜΜ – αστικές μετακινήσεις.

Με μάσκα και covid pass / edupass (εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι με αρνητικό pcr ή rapid test) θα μπορούμε να μπαίνουμε με ΜΜΜ – υπεραστικές μετακινήσεις, εκπαίδευση, χώρους εργασίας (σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα), σε χώρους λατρείας, σε λιανεμπόριο, κομμωτήρια και ανοιχτούς χώρους εστίασης*.

Τέλος, από τη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπουν πουθενά. 

Δηλαδή, σε κλειστούς χώρους εστίασης*, σε θέατρα και σινεμά*, σε μουσεία*, εκθέσεις και συνέδρια*, σε γυμναστήρια* και γήπεδα*, θα μπαίνουμε μόνο με μάσκα και έλεγχο covid pass (δηλαδή μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες).

Τι αλλάζει για τους άνω των 60 ετών

Αξίζει να σημειωθεί πως, για όσες δραστηριότητες έχουν αστεράκι, από τις 15/12, για τους άνω των 60 ετών εμβολιασμένους πολίτες, θα είναι αναγκαία προϋπόθεση εισόδου η αναμνηστική δόση, μετά την παρέλευση του 7μήνου από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Τα νέα μέτρα πρόσβασης για ανεμβολίαστους σε ένα πίνακα

ΠΗΓΗ. newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου