ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Στις 14 Σεπτεμβρίου η πιθανότερη ημερομηνία για το πρώτο κουδούνι






Στις 14 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει, όπως όλα δείχνουν, το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, για τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων.

Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα υποδεχτούν τα μικρότερα παιδάκια την 1η Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, μετά από ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, φαίνεται πως κλείδωσε η ημερομηνία.

Η επιτροπή των ειδικών, με σύστασή της στην κυβέρνηση, αποφάσισε να μεταθέσει το άνοιγμα των σχολείων μία εβδομάδα αργότερα από τον αρχικό σχεδιασμό.
Οι ειδικοί βασίστηκαν στην κατάσταση της πανδημίας που επικρατεί αυτήν τη στιγμή στη χώρα, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και νέα ανατροπή αν αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Το εν λόγω σενάριο επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο MEGA.

Ο κ. Πέτσας ερωτηθείς σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και τις αποφάσεις της σημερινής σύσκεψης με τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι είναι πιθανή κατά μία εβδομάδα η παράταση στο άνοιγμα των σχολείων.

"Η αρχική ημερομηνία ήταν 7 Σεπτεμβρίου, είναι πιθανό να έχουμε παράταση κατά μία εβδομάδα, θα αποφασισθεί την Τρίτη 1 του μήνα, αν θα έχουμε αυτή την παράταση. Με τα επιδημιολογικά δεδομένα, εδώ που βρίσκονται σήμερα, με κρούσματα στα επίπεδα που έχουμε σήμερα, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει παράταση. 

Αν υπάρξει μια ραγδαία αποκλιμάκωση τις επόμενες μέρες θα μείνουμε στο 7/9. Αλλά περιμένουμε πάντα την εισήγηση των ειδικών μέχρι τις 31/8, προκειμένου να πάρουμε τις αποφάσεις μας την 1η Σεπτεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι οι γονείς να φροντίσουν ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα αστικά κέντρα, στις οικείες τους, ώστε να έχουμε ένα διάστημα στο οποίο θα είναι με τις οικογένειές τους, θα περιορίσουν τις επαφές τους όσο είναι δυνατόν, για να μην ξεκινήσουμε τα σχολεία κατευθείαν από το σπίτι του παππού, από τις διακοπές γιατί αυτό ενέχει κίνδυνο μετάδοσης".




ΠΗΓΗ. thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου