Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Οι κλασικοί μπεζέδες
ΥΛΙΚΑ
- 190 γρ. ασπράδι αυγού
- 190 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 190 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. κόρν φλάουερ
- άρωμα της αρεσκείας μας
- χρώματα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ μας τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε στην μεσαία ταχύτητα για 15 λεπτά.
Κοσκινίζουμε την άχνη με το κόρν φλάουερ και τα προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα στο μίγμα με τα ασπράδια.
Τέλος προσθέτουμε το άρωμα της αρεσκείας μας βανίλια ή πορτοκάλι, μαστίχα, φράουλα κ.τ.λ.
Βάζουμε την μαρέγκα μας σε κορνέ και σε ένα ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρές ή μεγάλες ροζέτες μαρέγκας και σε ένα ταψί με λαδόκολλα φτιάχνουμε μικρές ή μεγάλες ροζέτες μαρέγκας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για μία με μιάμιση ώρα στους 90° C χωρίς να ανοίγουμε το φούρνο κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Τα μαρεγκάκια μας είναι έτοιμα αν ξεκολλάνε από την λαδόκολλα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΗΓΗ. mariailiaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου