ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για μετεγγραφές φοιτητών

ΔΕΥΤΕΡΑ 10-10-2016


 


Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για μετεγγραφή των φοιτητών των ΑΕΙ και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, οι οποίες θα διαρκέσουν για μια εβδομάδα.



Οι φοιτητές μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από τις 12 έως και τις 19 Οκτωβρίου, στην ειδική εφαρμογή μετεγγραφών.

Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν οι φοιτητές που έχουν εγγραφεί:

- είτε μέσω της επιτυχίας τους στις πανελλαδικές εξετάσεις Μαΐου-Ιουνίου εκάστου σχολικού έτους, Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού ημερήσιου ή εσπερινού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α και Ομάδας Β

- είτε μέσω της χρήσης άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης χωρίς νέα εξέταση)

- είτε μέσω της χρήσης του δικαιώματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς εξετάσεις, από τους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις, με κριτήριο το βαθμό απολυτηρίου τους και σε ποσοστό 5% καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων.

Σημειώνεται, ότι εάν συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις για χορήγηση κατ' εξαίρεση μετεγγραφής, μπορεί να υποβληθεί σχετική έγγραφη αίτηση στην αρμόδια επιτροπή, έως και τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, στην οποία αναγράφονται αναλυτικά τα κριτήρια με βάση τα οποία ένας φοιτητής δικαιούται μετεγγραφής, τα κριτήρια μετεγγραφής με μοριοδότηση, τα κριτήρια μετεγγραφής κατ' εξαίρεση, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οδηγίες για τη συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης και πληροφορίες για τυχόν αιτήσεις θεραπείας, βρίσκεται ανηρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου.


ΠΗΓΗ. cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου