ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο του κόσμου

ΤΕΤΑΡΤΗ 22-7-2015

   
  
Με περισσότερα από 700 άτομα ιατρικό προσωπικό, 5000 μονάδες αίματος και 12 χειρουργικές αίθουσες, σίγουρα δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο πλοίο, αλλά για το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο του κόσμου.

Ο λόγος για το USNS Comfort, το οποίο, μαζί με το δίδυμο του πλοίο, Mercy, είναι το μεγαλύτερο πλοίο νοσοκομείο στον κόσμο. Τα δίδυμα πλοία είναι πραγματικά δεξαμενόπλοια που μετατράπηκαν σε πλωτά νοσοκομεία και έχουν ύψος ενός κτιρίου 10 ορόφων και μήκος όσο τρία γήπεδα ποδοσφαίρου.

Το Comfort πρόσφατα αγκυροβόλησε στην Τζαμάικα, στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής αποστολής που περιλαμβάνει στάσεις γύρω από τη Νότια και την Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική. 

Η Τζαμάικα ήταν η τρίτη από τις 11 στάσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τους επόμενους πέντε μήνες, διάστημα κατά το οποίο το προσωπικό του πλοίου θα φροντίσει περισσότερους από 100.000 ασθενείς.

Η καπετάνιος Κριστίν Σίαρς είναι επίσης ουρολόγος και επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος για την αποστολή αυτή.

«Ετσι κι αλλιώς ένας χειρουργός μπορεί να σώσει ζωές. Αλλά όταν είναι σε θέση να πάει ο ίδιος σε περισσότερους ασθενείς, τότε είναι μία πραγματική ευλογία» δήλωσε η ίδια στο CNN.

Εκτός από το να πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις στο πλοίο, το πλήρωμα στήνει επίσης προσωρινούς ιατρικούς χώρους στην ακτή με όλα τα απαραίτητα ιατρικά εφόδια.
Αυτό το τεράστιο εγχείρημα χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με προβλεπόμενο κόστος 40 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αρκετές ΜΚΟ δώρισαν χρήματα, εφόδια και εθελοντές.

Είναι μια μαζική προσπάθεια από όλες τις απόψεις, αλλά ένα πλοίο νοσοκομείο χρειάζεται κάτι περισσότερο από γιατρούς, νοσηλευτές και ιατρικό προσωπικό. Το Comfort είναι επίσης ένα πλήρως λειτουργικό σκάφος, με μηχανικούς, πλήρωμα προσωπικό καθαριότητας, και μια κουζίνα όπου οι σεφ έχουν 1.000 στόματα να ταΐσουν, τρεις φορές την ημέρα.

Ένα μεγάλο μέρος της αποστολής του Comfort ήταν να εκπαιδεύσει και το νοσηλευτικό προσωπικό της Τζαμάικα. 

Η Δρ Νάταλι Γουάιλι, χειρουργός ωρυλά και επικεφαλής του δημόσιου νοσοκομείου του Κινγκστον δήλωσε: «Νομίζω ότι όλη η Τζαμάικα χαιρετάει το Comfort. Μακάρι να έμενε το πλοίο για πάντα εδώ»

Το Comfort θα συνεχίσει την αποστολή του, με στάσεις στη Νικαράγουα, τον Παναμά, την Κολομβία, το Ελ Σαλβαδόρ, και πολλά άλλα μέρη. Είναι ένα αξιόλογο παράδειγμα του τι μπορεί να κάνει ένα άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό νοσοκομείου – ακόμα και στην θάλασσα.


 
 
 
 
 
 
ΠΗΓΗ. arxipelagos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου