ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Η ώρα της πληρωμής τους λογαριασμού της εφορίας έφθασε

ΚΥΡΙΑΚΗ 26-7-2015


 

Η αρχή γίνεται με την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος για τους φορολογούμενους που υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση μέχρι τις 19 Ιουλίου. 



Για όσους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης ήταν χρεωστικό, δηλαδή προκύπτει πληρωμή φόρου, θα πρέπει να καταβάλουν την πρώτη διμηνιαία δόση μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Όσοι επιλέξουν να εξοφλήσουν το φόρο εφάπαξ θα έχουν έκπτωση 2%. Οι επόμενες δύο διμηνιαίες θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου και το τέλος του Νοεμβρίου αντίστοιχα!
Οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν τη δήλωση μέχρι τις 26 Αυγούστου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο φόρος θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις, 31 Αυγούστου, 30 Σεπτεμβρίου και 30 Νοεμβρίου.


Συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν:



1. Τον αυξημένο φόρο πολυτελείας διαβίωσης.  


Στα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετινών φορολογικών δηλώσεων θα αποτυπωθεί η αύξηση κατά 30% του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για τους έχοντες αυτοκίνητα άνω των 2.500 κ.ε., πισίνες, αεροσκάφη, ενώ για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο και οι ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής άνω των 5 μέτρων.
Η αύξηση του φόρους πολυτελείας από το 10% στο 13% εφαρμόζεται για τα εισοδήματα που αποκτώνται στα φορολογικά έτη 2014 και εφεξής, τα οποία δηλώνονται με τις φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται τα φορολογικά έτη 2015 και μετά, άρα από τις φετινές δηλώσεις. 


Δηλαδή, όσοι δεν έχουν υποβάλει ακόμη τη δήλωσή τους, θα δουν στο εκκαθαριστικό σημείωμα τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Για τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν ήδη υποβληθεί ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης θα επαναπροσδιοριστεί.


2. Τον ΕΝΦΙΑ του 2015 και τον συμπληρωματικό φόρο ακινήτων. 


 Η διαδικασία βεβαίωσης του φόρου θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, αφού μέχρι τις 26 Αυγούστου οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλουν το έντυπο Ε9.

Η χρονική περίοδος καταβολής του ΕΝΦΙΑ θα διαρκέσει το πολύ πέντε μήνες (αντί έξι που ίσχυε πέρυσι, κάτι που θα αυξήσει το ποσό της κάθε δόσης) από τον Οκτώβριο 2015 έως τον Φεβρουάριο 2016.



3. Τα τέλη κυκλοφορίας του 2016.  


Μέχρι το τέλος τους έτους περίπου 5 εκατομμύρια κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων θα πρέπει να καταβάλουν εφάπαξ τα τέλη κυκλοφορίας για το επόμενο έτος.

Οι κάτοχοι οχημάτων θα κληθούν να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας που κυμαίνονται από 22 έως 1320 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό του κινητήρα κάθε οχήματος.





ΠΗΓΗ. newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου