ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Φαρμακονήσι - τα κατάμαυρα νερά του ρατσισμού

ΔΕΥΤΕΡΑ 27-1-2014



Εννιά μικρά παιδιά και τρεις μανάδες από Συρία και Αφγανιστάν να πνίγονται μπροστά στα μάτια των ανήμπορων πατεράδων τους και αυτό να συμβαίνει όχι από θαλασσοταραχή, αλλά από την απάνθρωπη στάση του ελληνικού λιμενικού, που “απλά” εφάρμοσε τις εντολές της κυβέρνησης για επαναπροώθηση!  
Κοινώς: “να πάτε από κει που ήρθατε”, δηλ. στον αγύριστο. 
Οι μαρτυρίες των επιζώντων είναι συγκλονιστικές και ανατριχιαστικές. Βρισιές, κλωτσιές και απάθεια μπροστά στο δράμα, μπροστά στον πνιγμό μικρών ανυπεράσπιστων παιδιών  και των μανάδων τους. 
Και τώρα, αρχίζει το θέατρο του παραλόγου και τα παραμύθια της χαλιμάς. 
Έχουν το θράσος να βγαίνουν στο αμαρτωλό γυαλί και να μιλούν για εκμετάλλευση του γεγονότος, κατασκευάζουν δηλώσεις επιζώντων, ότι και καλά το λιμενικό, τους φέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο κλπ κλπ. Κανείς δεν τους πιστεύει! Αυτοί δεν είναι που καμάρωναν για τις επιχειρήσεις σκούπα με την προκλητική ονομασία “ξένιος Ζεύς” και για την τακτική της επαναπροώθησης; Αυτοί δεν είναι που τόσα χρόνια έκαναν τα στραβά μάτια στη φασιστική δράση της Χρυσής Αυγής; Φτάνει πια η υποκρισία!

Το απάνθρωπο γεγονός στο Φαρμακονήσι πρέπει να μας προβληματίσει και να μας κάνει να γρηγορούμε! Εδώ δεν είναι απλά τα πράγματα! 
Όταν φτάνεις στο σημείο να αφήνεις μωρά παιδιά να τα καταπίνει το Αιγαίο και μάλιστα ύστερα από δική σου ενέργεια, σημαίνει ότι η ανθρώπινη υπόστασή σου παύει να υφίσταται, έχεις υποστεί φασιστική μετάλλαξη. 
Το δηλητήριο του φιδιού έχει κατακλύσει το μυαλό σου, είσαι πωρωμένος μέχρι το κόκκαλο. 
Αλλά και εσύ, που αδιαφορείς για το περιστατικό και λες: “έχω τώρα τα δικά μου προβλήματα να λύσω” και εσύ, είσαι συνένοχος στο έγκλημα. 
Νομίζω ότι μετά από το τραγικό γεγονός στο Φαρμακονήσι τίποτα δεν είναι ίδιο, έπεσαν και οι τελευταίες μάσκες και αποκαλύφτηκε με τον πιο οδυνηρό τρόπο, για μια ακόμα φορά το αποκρουστικό πρόσωπο του ρατσισμού.  
Κανείς  δεν πρέπει να σιωπήσει, ας μιλήσουμε, ας καταδείξουμε τους υπεύθυνους, ας ανατρέψουμε επιτέλους τις πολιτικές που γεννούν τέτοια φαινόμενα, αλλιώς, ας καταπιούμε τη γλώσσα μας για πάντα! Ας αντιδράσουμε, στις αντιλήψεις που καλλιεργούν τέτοιες συνειδήσεις και διαμορφώνουν τέτοια “ανθρωποειδή”, ας εντείνουμε τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί σήμερα ήταν οι Σύριοι, αύριο μπορεί να είμαστε εμείς. 
Εμείς οι εκπαιδευτικοί ας μιλήσουμε στους μαθητές μας, ας προχωρήσουμε σήμερα σε αντιρατσιστικές δράσεις στα σχολεία, γιατί αύριο θα  είναι πολύ αργά! 
Δεν έχουμε το δικαίωμα να μείνουμε απαθείς!
Ως εδώ! Δεν πάει άλλο!


  Της Τζένη Σιούτη



ΠΗΓΗ. alfavita



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου