ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Είναι κλοπή!

 



Είναι κλοπή. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η πολιτική της κυβέρνησης για τους μισθούς, την ώρα που ετοιμάζεται να ανακοινώσει την περιβόητη «προσαρμογή του κατώτατου μισθού» με Υπουργική Απόφαση και σύμφωνα με τις «αντοχές της οικονομίας». 

Είναι κλοπή, γιατί την ίδια στιγμή αφαιρούνται οι τριετίες δεδουλευμένης προϋπηρεσίας για όσους π.χ. πήραν τον πρώτο μισθό από το 2012 και μετά. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θα έπρεπε να παίρνουν 10% αύξηση επί του κατώτατου μισθού για κάθε τρία χρόνια δουλειάς από τότε μέχρι σήμερα. 

Αν λοιπόν ο κατώτατος μισθός διαμορφωθεί στα 830 ευρώ, αυτοί θα έπρεπε να πάρουν επιπλέον 250 ευρώ κάθε μήνα, ενσωματώνοντας το ανώτατο που δικαιούται ένας μισθωτός, δηλαδή τρεις τριετίες! 

Η κυβέρνηση, όμως, με το μούφα «ξεπάγωμα» των τριετιών που νομοθέτησε, διαγράφει για λογαριασμό των εργοδοτών όλα αυτά τα χρόνια προϋπηρεσίας, μηδενίζει το «κοντέρ» και βάζει χιλιάδες εργαζόμενους να μετράνε τριετίες από το 2024, περιμένοντας την πρώτη αύξηση το 2027! 

Αντί δηλαδή να δώσει - ως όφειλε - αυτά τα 250 ευρώ τον μήνα, πετάει ένα ξεροκόμματο 50 ευρώ αύξηση και απαιτεί να της πουν και «ευχαριστώ»... Η απάντηση σ' αυτήν την πρόκληση δεν μπορεί να είναι άλλη από τον αγώνα για γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού στα 900 ευρώ, κατάργηση του αντεργατικού νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου και καθολική επαναφορά των τριετιών, ενσωματώνοντας όλα τα χρόνια από το 2012 μέχρι σήμερα.

 

ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου