ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ - Μαζί με την πρόσληψη η εργοδοσία απαιτεί να διαγραφούν από το Σωματείο!

 


Να υπογράψουν με το ένα χέρι τη σύμβαση εργασίας τους και με το άλλο την παραίτησή τους από το επιχειρησιακό Σωματείο, αξιώνει από τους εργαζόμενους η νέα εργοδοσία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 
 
Οπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα», εργαζόμενοι καλούνται «να υπογράψουν συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου». 
 
Ομως, «τους ζητάνε να παραιτηθούν από μέλη του Σωματείου για να προχωρήσουν στην υπογραφή της σύμβασής τους». Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν κληθεί περίπου 30 εργαζόμενοι να υπογράψουν τη νέα σύμβαση, με τον σχετικό αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά «εκκαθαρίστηκαν», «εξυγιάνθηκαν» και παραδόθηκαν από την κυβέρνηση στον όμιλο Προκοπίου. 

Στη διαδικασία αυτή, οι εργαζόμενοι είδαν να «κουρεύονται» κατά δεκάδες χιλιάδες ευρώ τα οφειλόμενα δεδουλευμένα τους από τους προηγούμενους εργοδότες, ενώ ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη στα δικαστήρια η διαδικασία της αποζημίωσης του προσωπικού, με βάση τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα. 

Στο μεταξύ, η νέα εργοδοσία δεν είναι υποχρεωμένη να προσλάβει το σύνολο των εργαζομένων, με το Σωματείο να συνεχίζει τις παρεμβάσεις του προκειμένου οι εργαζόμενοι που δεν θα προσληφθούν να ενταχθούν σε προσυνταξιοδοτικά προγράμματα και να απορροφηθούν από το Πολεμικό Ναυτικό. 

Τέλος, ο νέος ιδιοκτήτης εισπράττει σημαντικά ποσά από το κράτος για την «υπενοικίαση» των υποδομών του ναυπηγείου στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

Το Σωματείο καταγγέλλει την πρακτική της εργοδοσίας, που θέτει στο στόχαστρο τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. «Θα αντιδράσουμε με όλα τα μέσα που μας δίνει ο νόμος», τονίζει.

 

ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου