ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - Προσλήψεις τώρα, να ακυρωθεί η παράδοση του τομογράφου σε ιδιώτες

 


«Δεν δεχόμαστε καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του νοσοκομείου. Αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!». Αυτό το μήνυμα με τα αιτήματά τους έστειλαν το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι στο ΓΝ Νίκαιας, που διαδήλωσαν μαζί με μαζικούς φορείς της περιοχής καθώς και συνοδούς ασθενών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αξονικού - μαγνητικού τομογράφου του νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, όπου αυτές τις μέρες επιχειρείται από κυβέρνηση και διοίκηση ένα συντριπτικό χτύπημα για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης, μέσα από την απόφαση για παράδοση της υπηρεσίας αξονικού και μαγνητικού τομογράφου σε ιδιώτες.

Στο πλευρό τους βρέθηκε και ο Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Η κυβέρνηση δεν είχε λεφτά για να ενισχύσει το νοσοκομείο, για να κάνει προσλήψεις ακτινολόγων και λοιπού προσωπικού, δεν έχει λεφτά για να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους, αλλά βρήκε 37.000 ευρώ να τα δώσει για ιδιώτες», κατήγγειλαν χαρακτηριστικά οι συγκεντρωμένοι, μεταφέροντας τα ...μαντάτα σε ασθενείς και συνοδούς: Ο αξονικός - μαγνητικός τομογράφος, λόγω έλλειψης προσωπικού, λειτουργεί μια στις τέσσερις μέρες και μετά τις 13 Νοεμβρίου δεν θα μπορεί να λειτουργεί. Και μπροστά σε αυτό το προκαθορισμένο με ευθύνη της κυβέρνησης «αδιέξοδο», η λύση που βρήκε η ΥΠΕ ήταν να προκηρύξει διαγωνισμό για να βάλει ιδιώτης στο χέρι μία από τις πιο νευραλγικές υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Στον αντίποδα αυτής της κατάστασης, οι εργαζόμενοι απαιτούν την προκήρυξη τουλάχιστον 5 θέσεων γιατρών ακτινοδιαγνωστών (ακτινολόγων) σε βαθμό Επιμελητή Α' και μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και κλάδων.

«Αμεσες προσλήψεις στον αξονικό - δεν είναι μαγαζάκι ιδιωτικό», «Δώστε λεφτά για την Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Τα νοσοκομεία ανήκουν στον λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό», ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν στη Νίκαια κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης.

Σε συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, η τελευταία δεν έδωσε απαντήσεις στα ζωτικής σημασίας αιτήματά τους, αλλά αρκέστηκε σε γενικόλογες υποσχέσεις για «προκήρυξη θέσεων ακτινοδιαγνώστη».

Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι διαμήνυσαν ότι δεν θα ρισκάρουν την ασφάλεια των ασθενών, καθώς χωρίς τομογράφο είναι επισφαλής η λειτουργία του νοσοκομείου.

Και, δίνοντας συνέχεια, την Τρίτη 14 Νοέμβρη στη 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του προσωπικού για να αποφασίσει τη στάση του μπροστά και στην εφημερία της Πέμπτης, ενώ θα προετοιμαστεί και για την 48ωρη απεργία της ΟΕΝΓΕ στις 29 και 30 Νοεμβρίου.

 

ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου