ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023

Κορονοϊός - Με υποχρεωτικό τεστ 48 ώρων και μάσκα οι ταξιδιώτες από την Κίνα- Τι αποφάσισε η σύσκεψη στο Μαξίμου

 

Oλοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13.00 η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σχετικά με την έξαρση του κορονοϊού στην Κίνα.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εφαρμογή των συστάσεων της ΕΕ, ενώ θα απαιτούνται από τους ταξιδιώτες από την Κίνα αρνητικά τεστ 48 ώρων πριν από την αναχώρηση από την Κίνα καθώς και η χρήση μάσκας.

Όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το 48ωρο τεστ θα απαιτείται για όλους όσους έρχονται από την Κίνα, είτε με απευθείας είτε με transit πτήσεις.

Επίσης, θα εντατικοποιηθεί και η ανάλυση λυμάτων από τις πτήσεις που φτάνουν από την Κίνα.

Σημειώνεται πως αυτά το μέτρο έρχονται την ώρα που ορισμένες χώρες της ΕΕ, όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία, επέβαλαν τα δικά τους μονομερή ταξιδιωτικά μέτρα ως απάντηση στη μαζική έξαρση κρουσμάτων Covid-19 στην Κίνα.

Προειδοποίηση ΠΟΥ για τη νέα μετάλλαξη

Εν τω μεταξύ, μια νέα υποπαραλλαγή του κορονοϊού, η ΧΒΒ.1.5, η οποία εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό σε ολοένα περισσότερες χώρες και τείνει να γίνει κυρίαρχη, είναι η πιο μεταδοτική που έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα.

Η επιδημιολόγος δρ Μαρία Βαν Κερκχόβε του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), δήλωσε την Πέμπτη ότι η νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον έχει ήδη ανιχνευθεί σε 29 χώρες και πιθανώς υπάρχει σε ακόμη περισσότερες στην πραγματικότητα. Το νέο στέλεχος διαθέτει μεταλλάξεις που του επιτρέπουν να μολύνει γρήγορα και να πολλαπλασιάζεται. 

 

ΠΗΓΗ. thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου