ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Ιταλία - «H απαγόρευση των μοτέρ βενζίνης/diesel δεν βγάζει νόημα»

 

 

Αρνητική είναι η κυβέρνηση της Ιταλίας στο ενδεχόμενο να απαγορευτεί η πώληση αυτοκινήτων βενζίνης και diesel από το 2035.

Δεν συμφωνεί με την κατάργηση των θερμικών μοτέρ η Ιταλία

Πρόθεση της Ιταλίας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει την επερχόμενη απαγόρευση της πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης που έχει προτείνει η Κομισιόν. Ο υπουργός Μεταφορών της χώρας μάλιστα, ο Ματέο Σαλβίνι, ισχυρίστηκε ότι δεν έχει κανένα «οικονομικό, περιβαλλοντικό ή κοινωνικό νόημα».

Απέναντι και στο πρότυπο ρύπων Euro 7

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο Σαλβίνι αμφισβήτησε επίσης τα σχέδια της ΕΕ να εισαγάγει τις προδιαγραφές ρύπων Euro 7 το 2025, οι οποίες στοχεύουν στη μείωση της ποσότητας των οξειδίων του αζώτου που εκπέμπονται κατά 25%. Είναι μια ιδέα που συμμερίζεται ο Κάρλος Ταβάρεζ, Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι ένα τέτοιο βήμα θα επιβράδυνε τη μετάβαση του κλάδου στην ηλεκτροκίνηση.

Πολεμάει την κατάργηση των μοτέρ βενζίνης και diesel η Ιταλία

Εν τω μεταξύ, η Ιταλία έχει εκφράσει εδώ και καιρό τις αντιρρήσεις της για την κατάργηση των αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες. Νωρίτερα φέτος, η Ιταλία ήταν μέρος ενός συνασπισμού χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας και της Σλοβακίας, οι οποίες πρότειναν την μετάθεση της απαγόρευσης της πώλησης οχημάτων βενζίνης και diesel για το 2040.

Πέρυσι είχε γίνει επίσης γνωστό ότι η Ιταλία βρισκόταν σε συνομιλίες με την ΕΕ για να εξαιρεθούν οι εταιρείες που παράγουν μικρό αριθμό αυτοκινήτων (όπως η Ferrari) από αυτή την απαγόρευση. Ο Σαλβίνι είχε επίσης στο παρελθόν προτείνει να διεξαχθεί δημοψήφισμα στην ΕΕ για το εάν πρέπει να απαγορευτεί η πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Oι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας αυξάνονται

Με τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας να ανεβαίνουν συνεχώς εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα μιας άνευ όρων μετάβασης στην ηλεκτρική κινητικότητα. Η Ελβετία εξετάζει να απαγορεύσει τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων για «μη βασικές» μετακινήσεις, εάν η χώρα ξεμείνει από ενέργεια αυτόν τον χειμώνα. 


ΠΗΓΗ. autotriti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου