ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση τμημάτων των νοσοκομείων!

 

 

Σε κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα Τρίτη στη 1 μ.μ. οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», με πρωτοβουλία της 5μελούς Επιτροπής της ΕΙΝΑΠ, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Παιδοογκολογικού την οποία σχεδιάζει η κυβέρνηση. 

 Οι εργαζόμενοι, στον αντίποδα του παραπάνω σχεδιασμού, απαιτούν την άμεση στελέχωση με μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων και κλάδων. 

Τη σημερινή κινητοποίηση στην πύλη του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία» στηρίζει η ΟΕΝΓΕ. Επίσης καλεί η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής, απαιτώντας αυτή η απαράδεκτη ρύθμιση να μην τεθεί καν προς συζήτηση στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία χαρακτηρίζουν «βόμβα έτοιμη να σκάσει» την Υπουργική Απόφαση για μετατροπή των Παιδοογκολογικών Τμημάτων σε ΝΠΙΔ με την επωνυμία Ογκολογικό Κέντρο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ». Και απαιτούν να αποσυρθεί, τονίζοντας ότι «έρχεται ως συνέχεια της πρόσφατης ψήφισης του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, που ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις, σπρώχνοντας τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα».

Οπως εξηγεί η 6μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ, η παραπάνω εξέλιξη σημαίνει ότι:

  • Στην Αττική δεν θα υπάρχει δημόσιο και δωρεάν κέντρο για αυτά τα παιδιά. Οι γονείς θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους ή ο ΕΟΠΥΥ να πληρώνει απευθείας ένα ιδιωτικό κέντρο, ενώ όποιος είναι άπορος δεν ξέρουμε καν πού θα καταλήξει!
  • Το προσωπικό που θα δουλεύει εκεί θα έχει συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου.
  • Την άμεση αποδοχή σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. «Αναρωτιόμαστε τελικά, ποιον εξυπηρετεί η αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των Ογκολογικών Τμημάτων; Γιατί σίγουρα δεν εξυπηρετεί τους ασθενείς και το προσωπικό».

Οι φορείς καλούν σε ξεσηκωμό τους γονείς, τους εργαζόμενους, «να μην επιτρέψουμε κάποιοι να "επενδύσουν" στον παιδικό καρκίνο θησαυρίζοντας. Η μετατροπή των Παιδοογκολογικών Τμημάτων σε ΝΠΙΔ θα ανοίξει τον δρόμο να ξεπουληθούν και άλλα κομμάτια νοσοκομείων σε ιδιώτες».

Μάλιστα, η Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ αναφέρεται στα υπάρχοντα προβλήματα των νοσοκομείων, όπως οι τεράστιες ελλείψεις στο Τμήμα Ανοσολογίας - Ιστοσυμβατότητας και στο Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στα παιδιατρικά νοσοκομεία επαναφέρουν το θέμα των αναισθησιολόγων και απαιτούν την άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων σε όλα τα Τμήματα, ενόψει των επικείμενων αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης. 

Αλλωστε, μόνο στο Παίδων «Αγία Σοφία», στο νοσηλευτικό προσωπικό οι κενές οργανικές θέσεις είναι 280 και στις μονάδες νεογνών υπηρετεί μόλις το 20% των απαιτούμενων νοσηλευτών!

 

ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου