ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Τελεσίγραφο Μανιτάκη: "αν δεν στείλετε στοιχεία δεν θα πληρωθείτε"



Αποφασισμένος να εφαρμοστεί το μέτρο της διαθεσιμότητας παρουσιάζεται ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, όπως φαίνεται και από τη νέα εγκύκλιο που απέστειλε στους δημάρχους.
Στην εγκύκλιο καθίσταται σαφές ότι όλοι οι υπάλληλοι που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις 12 Νοεμβρίου και εάν δεν σταλούν τα στοιχεία, θα περικοπεί ο μισθός περίπου 2.000 διοικητικών υπαλλήλων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ στους οποίους ενδεχομένως να συμπεριλαμβάνονται και υπάλληλοι που κανονικά θα έπρεπε να εξαιρεθούν.
Το υπουργείο επισημαίνει ότι θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας και για "τους φορείς που δεν ανταποκρίθηκαν στις νόμιμες υποχρεώσεις τους, θα λάβει κατ' ανάγκη υπόψη τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, όπως αυτά έχουν εισαχθεί στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων από τις ίδιες τις υπηρεσίες".
Και συμπληρώνει: "Η παράλειψη των υπηρεσιών να αποστείλουν στοιχεία θα αποβεί σε βάρος των υπαλλήλων εκείνων οι οποίοι θα εξαιρούντο από την εφαρμογή του νόμου, είτε επειδή εισήχθησαν στο Δημόσιο με διαγωνιστική διαδικασία ή με διαδικασίες για πρόσληψη τακτικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, είτε επειδή ως προς αυτούς συντρέχει προσωπικός λόγος απαλλαγής (υπάγονται δηλ. στις προνοιακές εξαιρέσεις), δεδομένα τα οποία μπορούν να εξαχθούν μόνο από τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων".
Ακόμη  υπενθυμίζεται ότι η παράλειψη των Διευθύνσεων να αποστείλουν τα στοιχεία συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα και επιπρόσθετα "καθυστερεί τη δυνατότητα μεταφοράς των υπαλλήλων και την έξοδό τους από το καθεστώς διαθεσιμότητας στο οποίο έχουν ήδη τεθεί εκ του νόμου".
"Μόνο η γνωστοποίηση των αναγκαίων στοιχείων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα επιτρέψει την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιοποίησης του προσωπικού προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος αλλά και των ίδιων των εργαζομένων" καταλήγει η εγκύκλιος.

http://www.enikos.gr/politics/98658,Telesigrafo_Manitakh:_an_den_steilete_s.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου