ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

Ισλανδία - Έκρηξη ηφαιστείου κοντά στο Ρέικιαβικ – Εικόνες αποκάλυψης από τα ποτάμια λάβας

 


Ύστερα από αρκετές εβδομάδες έντονης σεισμικής δραστηριότητας ηφαίστειο στην Ισλανδία εξερράγη κοντά στο Ρέικιαβικ, καλύπτοντας τη γη με τόνους λάβας. 

Τον περασμένο μήνα οι αρχές της Ισλανδίας εκκένωσαν την περιοχή του Γκρίνταβικ, απομακρύνοντας 4.000 κατοίκους, ενώ πριν από λίγες ώρες ξεκίνησε η τρομακτική έκρηξη του ηφαιστείου. 

Το Μετεωρολογικό Γραφείο της Ισλανδίας προειδοποίησε ότι «έχει ξεκινήσει μια έκρηξη βόρεια του Γκρίνταβικ από το Χάγκαφαλ».

Σημειώνεται πως οι σεισμοί στην περιοχή ξεκίνησαν στα τέλη Οκτωβρίου με αποτέλεσμα οι επιστήμονες και οι αρχές της περιοχής να σημάνουν συναγερμό στην περιοχή.

Ελικόπτερο που εστάλη στην περιοχή για να επιθεωρήσει την κατάσταση κατέγραψε εικόνες αποκάλυψης από τη λάβα να καλύπτει χιλιάδες στρέμματα γης.

Ζωντανή εικόνα από την Ισλανδία:



 Το Μετεωρολογικό Γραφείο ανέφερε ότι η έκρηξη εντοπίζεται περίπου 4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Γκρίνταβικ και η σεισμική δραστηριότητα κινείται προς την πόλη.

 Το μήκος της ρωγμής στο ηφαίστειο είναι περίπου 3,5 χιλιόμετρα, με τη λάβα να ρέει με ρυθμό περίπου 100 έως 200 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο, πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με αστυνομικό που μίλησε στo BBC η έκρηξη σημειώθηκε γρήγορα και ήταν ένα αρκετά μεγάλο γεγονός. Ο ίδιος σημείωσε πως η λάβα φαινόταν να ρέει προς όλες τις κατευθύνσεις.




 

ΠΗΓΗ. newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου