ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Κανείς αθώος.......

 

 

Επειδή ορισμένοι παριστάνουν τους ...ανήξερους για το πού βρέθηκαν τόσοι μετανάστες πάνω σ' ένα σαπιοκάραβο καταμεσής της Μεσογείου, ας ρίξουμε μια ματιά στο τι συμβαίνει στις χώρες καταγωγής τους. 

Η Συρία εδώ και 10 χρόνια σπαράσσεται από την ανοιχτή ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, ενώ στα βόρεια επιχειρεί και ο στρατός της Τουρκίας. Εκατομμύρια είναι τα θύματα και οι ξεριζωμένοι. 

Στη Λιβύη, από την άνοιξη του 2011 και την επέμβαση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκε η ασφάλεια, όπως έλεγαν, αλλά ο εμφύλιος προκαλεί νέα θύματα και πρόσφυγες. 

Στην υποσαχάρια Αφρική οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον πλούτο της περιοχής συντηρούν πολέμους και επεμβάσεις, με μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις να θεωρούν περίπου τσιφλίκι τους τις παλιές αποικίες. Για το Αφγανιστάν δεν χρειάζονται «συστάσεις». Από το 2001, μετά την επέμβαση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, ο λαός του ματώνει κάθε μέρα και περισσότερο, παρά την πρόσφατη «απόσυρση» των αμερικανικών στρατευμάτων. Στην Παλαιστίνη, η επιθετικότητα του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, έχει μετατρέψει τους Παλαιστίνιους σε πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους τη χώρα από τους διωγμούς, ενώ και στην Αίγυπτο η φτώχεια σαρώνει, παρά τη μεγάλη αναβάθμιση της αστικής της τάξης στο ενεργειακό και γεωπολιτικό παιχνίδι στην περιοχή. 

Οποια πέτρα από τις παραπάνω κι αν σηκώσει κανείς, θα βρει από κάτω την εμπλοκή και της Ελλάδας, με όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις. Οπότε κανείς «αθώος του αίματος», απ' όσους στηρίζουν τον σχεδιασμό του ΝΑΤΟ και τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης μέσα από τη συμμετοχή της χώρας σε αυτόν.

 

ΠΗΓΗ. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου