ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Ηλεκτρικά μοτέρ στους τροχούς


Ποια Super cars τα ενσωματώνουν; 

Μήπως αυτή είναι η αρχή της μετατροπής των συμβατικών σε ηλεκτρικά οχήματα;
 
Τι ακριβώς είναι τα ηλεκτρικά μοτέρ στους τροχούς; 




Είναι κινητήρες (ηλεκτρικοί) τοποθετημένοι στους τροχούς ενός αυτοκινήτου, και μπορούν να απλοποιήσουν τη μετατροπή ενός αυτοκινήτου με ΜΕΚ σε ηλεκτρικό, καθώς δεν απαιτείται να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από αυτόν που ήδη καταλαμβάνουν οι τροχοί. Αυτά τα μοτέρ των τροχών είναι διαθέσιμα για αυτοκίνητα, φορτηγά βαρέως τύπου και λεωφορεία.

Electric Powertrains1

Υπάρχει αρκετός χώρος σε μια πλήμνη τροχού ώστε να φιλοξενηθεί ένας ισχυρός ηλεκτροκινητήρας

Ο ενσωματωμένος στον τροχό ηλεκτροκινητήρας είναι μια πολύ παλιά ιδέα, πολλά από τα πρώιμα αυτοκίνητα ήταν ηλεκτρικά, και ακόμη και τότε, η ιδέα προσθήκης βάρους στο εσωτερικό των τροχών είχε νόημα. 

Όσο μικρότερο το βάρος, τόσο καλύτερη η σταθερότητα του αυτοκινήτου και ελαφρύτερο το αμάξωμα που τοποθετείται στις αναρτήσεις.

Electric Powertrains4
Ένα Lohner-Porsche  ηλεκτρικό υβρίδιο πετρελαίου του 1900
Οι κινητήρες στο εσωτερικό των τροχών χρησιμοποιούνται τώρα σε δύο πρωτότυπα super car, και μπορεί να γίνουν ο γρήγορος και πλάγιος τρόπος δημιουργίας ενός ηλεκτρικού αμαξώματος. 
Το ένα είναι το Rimac, και το άλλο το Quant.

 Το 1088 ίππων Rimac χρησιμοποιεί συμβατικές μπαταρίες λιθίου – φωσφορικών και έχει εμβέλεια περίπου 595 χλμ. Αυτά τα νούμερα βέβαια δείχνουν λίγο εξωπραγματικά.


ΒΙΝΤΕΟ.




ΠΗΓΗ. tosynergeio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου